Under det tredje kvartalet har MilDef ingått flera avtal till ett ett värde av 35 MSEK på den amerikanska försvarsmarknaden avseende robust IT för digitalisering av den amerikanska armén, flygvapnets specialförband, amerikanska marinkåren och amerikanska flottan. Mildef Group stiger 1,80 procent på Stockholmsbörsen under onsdagsförmiddagen. 

USA:s försvarsmarknad är den största i världen, och dess försvarsbudget motsvarar nästan hälften av alla länders försvarsbudgetar tillsammans.

Daniel Ljunggren, VD för MilDef.

– Dessa affärer bekräftar MilDefs fortsatta engagemang för våra amerikanska försvarskunder, exempelvis försvarsdepartementet (DoD) och det förtroende som kunderna har för MilDef. Leveranserna kommer att möjliggöra uppdragskritiska funktioner inom markfordon, flygplattformar och fartygsinstallationer inom den amerikanska armén, Air Force Special Operations Command (AFSOC), United States Marine Corps (USMC) och US Navy, säger Daniel Ljunggren, VD MilDef.

För att ytterligare stärka sin position på den amerikanska marknaden, tar MilDef nu steg mot att konsolidera MilDef Inc och den förvärvade Handheld-verksamheten inom en enhet med ökat fokus och ökad styrka. Detta beräknas resultera i en fördubblad närvaro i USA och en betydande expansion av produktutbudet inom militärt försvar och kritisk infrastruktur, enligt bolagets pressmeddelande.