Efter ytterligare ett år präglat av restriktioner är förändrade tv-vanor här för att stanna. Vi tittar på sport och underhållning som aldrig förr, det visar ny data från Telia. Framför allt ökade streaming med 131 procent. Norrbottningarna tittade mest via tv-boxen medan Västernorrlänningarna stod för mest streaming.

Det linjära tv-tittandet ökade med 4,5 procent under perioden januari till november 2021 jämfört med samma period året innan. Men det är streaming som toppar i år, med en ökning på hela 131 procent jämfört med 2020.

– Vi ser att det har varit ett extra stort publikstöd framför teven och skärmen det här året, med höjdpunkter som OS och Fotbolls-EM i somras. Men även höstens startskott av den efterlängtade turneringen Uefa Champions League som blev en riktig fotbollsfest. Att tv-tittandet fortsätter att öka hos våra kunder är också ett kvitto på att våra satsningar med att erbjuda våra kunder det bästa innehållet och all sport är uppskattat, säger Henrik Lönnevi, chef för Telias konsumentaffär.

Norrbottningarna intar tittartoppen medan Jämtlänningarna tappar intresse
Södermanlänningarna förlorar i år tittartronen till Norrbottningarna när det kommer till vanlig tv medan Västernorrlänningarna tar över förstaplaceringen från invånarna i Kronoberg i streamingtoppen. Mot strömmen rör sig Jämtlänningarna som tar hem årets bottenplacering när det gäller streaming medan Stockholmarna intar sistaplatsen över dem som tittar minst på traditionell tv. Sett till mest tittade kanaler behåller TV4 positionen som den mest populära både via tv-boxen och streaming.

Tv-året hos Telia 2021

*Tittartid från januari – november 2021 jämfört med riket under samma period

För sjunde året i rad tog Telia hem segern i Svenskt kvalitetsindex 2021 där kunder får ranka tv-upplevelsen hos sin leverantör. Streamingtjänsten Telia Play finns fristående men ingår även i alla Telias tv-paket.