Mathem, Sveriges ledande renodlade matbutik på nätet, meddelade idag att bolaget har genomfört en nyemission om 500 miljoner kronor. De största aktieägarna Kinnevik, Axfood, Verdane och AMF deltog med betydande belopp tillsammans med ett antal nya och existerande aktieägare.

Det resta kapitalet kommer att stötta bolagets framtida tillväxt- och lönsamhetsinitiativ enligt bolagets affärsplan. Dessa inkluderar det nya hanteringscentret i Larsboda som förväntas tas i drift under det fjärde kvartalet i år, automationsinvesteringar samt slutförandet av sammanslagningen med Mat.se. Bolagets målsättning är att uppnå lönsamhet på EBITDA-nivå under 2024 och genom fortsatt tillväxt nå en hög ensiffrig rörelsemarginal över tid.

”Mathems tillväxtresa fortsätter baserat på att skapa en bekvämare och enklare vardag för våra kunder. Jag är tacksam över förtroendet från våra investerare i den här nyemissionen. Nu fokuserar vi på att realisera vår strategi och ser fram emot öppningen av vår toppmoderna samt miljöanpassade anläggning i Larsboda”, säger Johan Lagercrantz, VD på Mathem.

”Vi är glada att hälsa nya aktieägare välkomna till Mathem och vi är stolta över det fortsatta förtroendet från existerande ägare i bolagets utveckling”, säger Andreas Bernström, styrelseordförande i Mathem.