Martin Koch börjar som Chief Information Technology Officer i Sergel Group. Martin har lång erfarenhet från olika IT-roller inom finansbranschen. Han kommer in i ett intressant skede där Sergel tar stora steg mot att bli ett mer datadrivet företag.

– Martin får en central roll inom Sergelkoncernen i att leda den digitala transformation som pågår till att bli ett mer datadrivet företag. En utveckling som kommer att gynna både medarbetare, kunder och slutkunder i form av bland annat mer skräddarsydda och kundanpassade tjänster,
säger Isak Åsbrink, vd på Sergel Group.

Martin Koch var med i teamet som kodade några av Nordens första internetbanker. Sedan dess har han arbetat inom många olika ledande befattningar i Sverige, Norden och Europa. Senaste anställningen var nordisk CTO för en stor global försäkringskoncern. Sedan 2017 har han framgångsrikt drivit egna företag, men kommer nu på heltid att fokusera på Sergel. Martin Koch är en erfaren ledare som tror att ingen teknik i världen hjälper dig att vinna, utan rätt människor och kultur.

– Jag ser fram mot att kliva in hos Sergel. Vi är i en tid där allt smartare IT öppnar för nya möjligheter inom digitalisering och individanpassning. Sergel har en lång och gedigen branscherfarenhet och har redan tagit stora steg framåt IT-mässigt. Att få chansen att accelerera detta ännu mer tillsammans med ett internationellt gäng duktiga människor är precis en sådan möjlighet som jag letat efter, säger Martin Koch.