Maria Norberg har en gedigen bakgrund inom tekniktunga organisationer och var med och grundade Hidden Dreams 2019. En organisation som i snitt dubblat antal startade bolag årligen vilket gör dem till en av Europas mest snabbväxande bolagsbyggare, eller så kallad ”Venture Builder”. Nu kliver Maria över från sin roll som COO på Hidden Dreams till vd för att leda bolagets fortsatta tillväxtresa. 

Hidden Dreams startades av de tre ingenjörerna Maria Norberg, Johan Lindblad och Fabian Assarson tillsammans med serieentreprenören och professorn Saeid Esmaeilzadeh. Det var genom deras gemensamma intresse för vetenskap och entreprenörsskap som de kom fram till mångmiljonsexperimentet som idag heter Hidden Dreams. Bolagsbyggaren specialiserar sig på att eliminera tidskrävande och ineffektiva arbetsprocesser genom egengrundade SaaS-bolag, processer som är utbredda inom en bransch men dolda för omvärlden. Tre år sedan uppstart har de startat över ett dussin bolag. Nu kliver Maria Norberg på som vd i bolaget och spår en stark tillväxt de kommande åren.

— Hidden Dreams är en så stor del av mitt liv så att jag nu kliver på som vd känns både naturligt och roligt. Vi befinner oss i ett spännande skede av vår bolagsresa där kärnan i vad vi gör handlar om att skala oss själva och våra befintliga portföljbolag, samtidigt som vi säkrar att vi kan fortsätta starta många fler bolag. Vi har högt uppsatta mål om att nå 50 bolag de kommande tre åren och jag är övertygad om att vi inte bara kommer nå dessa mål utan även har förmågan att överträffa dem, säger Maria Norberg, Vd och Founding Partner på Hidden Dreams.

Maria har tidigare grundat samt drivit bolaget Teknikkvinnor som vd. Teknikkvinnor arbetar med att utveckla tekniktunga organisationers företagskulturer till att bli inkluderande för olikheter. Bolaget driver även Sveriges största nätverk för kvinnor och icke-binära inom teknik med över 30 000 medlemmar.

— Styrelsen är väldigt glada över att kunna annonsera Maria som vd. I en i övrigt skakig tid ser vi ljust på Hidden Dreams framtid. Genom att bara utveckla SaaS-bolag som riktar sig B2B skapar vi tryggare bolagsresor, vilket är en enorm styrka i ett startup-klimat som ofta kantas av stora osäkerheter. Företag är betydligt mer förutsägbara än konsumenter och betalar dessutom bättre. Under Marias ledning kommer Hidden Dreams fortsätta att exekvera och växa i rask takt enligt vår affärsplan, säger Christer Hellström, Styrelseordförande i Hidden Dreams.