Mikke Selander är VD för Ancon, en techlösning som låter krögare hantera beställningar och ta betalt. Allt görs med hjälp av ”Software as a service”, SaaS.
När breakit skrev om Ancon för knappt ett år sedan så hade bolaget vuxit i raketfart och fått över 130 nya kunder på bara tre veckor. Efter ett tips från en tidigare gäst hos framtidsbolagen så har Finanstid fått äran att intervjua Mikke Selander, mannen bakom Sveriges snabbast växande SaaS-lösning för restaurangägare. 

Vem är han? Vad är hans bakgrund? Hur hjälper hans lösning restaurangägare egentligen? Vad finns det för framtidsplaner? Är han öppen för en eventuell investering? Efter att ha träffat Mikke Selander, fick vi på finanstid svaren på dessa frågor.

Hej Mikke! Kul att vi fick chansen att intervjua dig. Berätta kort om dig och din bakgrund.
– Jag är VD för snabbväxande fintechbolaget Ancon AB. I min roll som VD ansvarar jag för vår produktutveckling, långsiktiga strategi och driver mitt team framåt i raketfart. Jag utbildade mig först inom systemvetenskap, jag tog examen 2007 och har arbetat inom IT sedan dess. Jag har alltid haft ett galet entreprenör driv, trots min bakgrund från arbetarklassen. På senare år har jag utbildat mig inom ledarskap och styrelsearbete.

 Hur hjälper er SaaS lösning restauranger, caféer och nattklubbar?
– Krögarna har blivit fullfjädrade entreprenörer. De vill automatisera all administration, sätta upp lojalitetsprogram, utnyttja mobila lösningar för att optimera flöden på restaurangen och i slutet av dagen tjäna mer pengar. Dagens lösningar är antingen hopplöst föråldrade eller ihoptejpade system finansierat av innovationslösa PE-bolag. De senaste åren, har vi spenderat många miljoner på att bygga en sömlös plattform för allt som har med försäljning och marknadsföring att göra – för krögaren. Alla behov har injicerats upp i molnet, appifierats och förenklats.

Vilka framtidsplaner har ni?
– Vi ställer om vår affärsmodell från en hårdvarutung försäljning till ren SaaS. Plattformen är på plats och extremt skalbar, organisationen är trimmad och vi reser nu pengar för att öka på marknadsföring och försäljning inom Sverige – därefter ut i Europa. ,avslutar Mikke Selander, VD för Ancon.

Vi tackar Mikke Selander för sin tid och önskar honom samt Ancon ett stort lycka till fortsättningsvis.

Kort om Ancon
Ancon startade som ett teknikföretag 1984 i Lysekil, på den svenska västkusten. Först 1998 påbörjade dom sin första mjukvara för restaurangbranschen. Sedan dess har bolaget levererat över 3500 kassor till den nordiska restaurangindustrin. Bolaget är en flerfaldig gasellvinnare och har under de senaste fyra åren växt med över 300 %.