HiQ meddelar idag att Magnus Meyer, nuvarande styrelseledamot, från och med den 21 oktober i år blir styrelseordförande för bolaget. Thomas Hofvenstam, som agerar ordförande idag, kommer att vara kvar i styrelsen som ledamot.

– Jag vill passa på att hälsa Magnus Meyer välkommen som ny styrelseordförande. Magnus anses vara en av Sveriges mest inflytelserika teknikkonsulter och hans gedigna erfarenhet är av stort värde för HiQ, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Utnämningen av Magnus Meyer är den första förändringen i HiQs styrelse sedan dess konstitution den 30 oktober 2020, efter Tritons förvärv och efterföljande avnotering från börsen.

– Jag är mycket glad att ta över ansvaret som ordförande och ser fram emot att fortsätta främja samarbetet i styrelsen. HiQ befinner sig på en spännande resa, präglad av den senaste geografiska expansionen, spetskompetens och innovationskraft som kontinuerligt belönas med nya uppdrag och kreativa utmärkelser. Vi kommer att fortsätta på denna väg och lägga tonvikt på ytterligare expansion och rekryteringar, säger Magnus Meyer, styrelseordförande på HiQ.

Magnus Meyer (född 1967) var tidigare vd för WSP i Sverige och senast vd och koncernchef för WSP Europe. Dessförinnan var han i flera år vd för arkitektfirman Tengbomgruppen AB. Han har även haft olika ledande befattningar på GE Real Estate och Ljungberggruppen AB, samt arbetat som teknisk vetenskaplig attaché i USA. Utöver HiQ sitter Magnus i flera bolagsstyrelser, bland annat Goodbye Kansas, Kinnarps ab, Slättö Förvaltning AB, Coor Service Management och Vasakronan AB. Han har en civilingenjörsexamen och teknologie licentiatexamen i byggande och informationsteknologi, från Kungliga Tekniska Högskolan (KTH), Stockholm.