Etablerar bankklubb med Danske Bank och DNB för att driva tillväxt.

Techkoncernen Lyvia Group säkrar en bankfacilitet på 1,6 miljarder SEK i ny finansiering från storbankerna Danske Bank och DNB.

Lyvia Group, som lanserades i april i år, har som målsättning är att positionera sig som en ledande aktör på den europeiska mjukvarumarknaden. De utvecklar och levererar affärskritiska lösningar som kombinerar mjukvara och experttjänster inom business-to-business.

”Vi är oerhört stolta över att ha en bankfinansiering i dessa tider och det är ett kvitto på att vi gör rätt saker. Med finansieringen har vi sänkt vår räntekostnad med närmare 60 miljoner kronor per år och den gör också att vi nu har tillgång till nytt krut för att fortsätta växa vår verksamhet, framför allt via förvärv”, säger bolagets vd och grundare Sebastian Karlsson.

Lyvia bedömer att det finns omkring 10 000 företag inom gruppens verksamhetsområden som anses vara intressanta för förvärv. När gruppen lanserades bestod den redan av 35 bolag, och sedan dess har de växt med tre bolag till. Sebastian berättar att man planerar att tillkänna ge fler förvärv framöver.

”Vi fokuserar på affärskritiska tjänster och mjukvara som är avgörande för verksamheten, eftersom det är en nisch där kunskap och rätt lösningar behövs i både goda och utmanande tider.”

Danske Bank och DNB går in med mer än bara en bankfacilitet, de erbjuder även sin branschkunskap samt produkter och tjänster.

”Vi är tacksamma för förtroendet från Danske Bank, som har varit vår långvariga partner och delar vår vision om digitaliseringens framtid. DNB förkroppsligar den typ av partnerskap som vi värderar högt, och deras engagemang i vår vision är viktigt för oss.”

Vid sin lansering nämnde Lyvia Group en planerad börsnotering senast i slutet av 2024, men nu förlängs den tidslinjen, och en mer realistisk tidsram är första eller andra kvartalet 2025.

”Beroende på marknadssentiment kan det möjligen uppstå ytterligare fördröjningar. En realistisk tidsram är att sikta på första eller andra kvartalet 2025. Det är inte hugget i sten, vi måste vara flexibla och fatta beslut som gynnar våra aktieägare.”