Genom förvärvet som genomfördes den 29 oktober 2021 blev Liana Technologies som ingår i Ilkka-Yhtymä Group, majoritetsägare av det svenska marknadsföring- och teknikföretaget Ungapped. Förvärvet kompletterar Liana Technologies strategi att växa till Nordens största leverantör för molnbaserade marknadsförings- och kommunikationstjänster. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ungapped grundades år 2006 och är ett teknikföretag med en lång historia och stark kunskap inom e-postmarknadsföring, SMS, evenemangshantering och undersökningar. Ungappeds kännedom inom framförallt kommunikation för medlemsorganisationer och offentlig sektor kommer att stärka Lianas ställning som det mest pålitliga valet för
e-postmarknadsföring och kommunikation i Sverige. Ungapped har en solid kundbas i Sverige och kommer sömlöst att komplettera Lianas erbjudande och verksamhet.

Liana Technologies är ett internationellt SaaS-företag med över 15 års erfarenhet av att erbjuda marknads- och kommunikationsproffs högkvalitativ och användarvänlig digital marknadsförings- och kommunikationsteknik. Med kontor i sex länder och över 3 500 globala kunder är företaget en av de främsta leverantörerna av datadriven marknadsföringsteknik.

”Att Ungapped går med i Liana-familjen är ett mycket viktigt steg för oss på vår resa mot att bli marknadsledande i Norden inom molnbaserade marknadsförings- och kommunikations-tjänster. Vi är mycket glada över att vi har funnit en gemensam väg med Ungapped eftersom våra lösningar kompletterar varandra så väl. Vi kan lära oss mycket av varandra och fortsätta växa tillsammans”, säger Samuli Tursas, VD för Liana Technologies.

Med förvärvet kommer Ungappeds grundare Oscar Uribe att utses till VD för Liana Technologies svenska kontor. “Vi är glada över att ansluta oss till Liana-teamet i denna tid av oöverträffad förändring i marknadsföringslandskapet. Kombinationen av produkter kommer att ytterligare positionera oss som marknadsledande i vår bransch och tillåta oss att växa ännu snabbare”, säger Oscar Uribe.