Lesslie Technologies bygger världens första “Digitala CFO” och plockar nu in 12 miljoner kronor. Bland investerare finns Willem De Geer och investmentbolaget YLD, styrelseproffset Louise Nicolin samt Humble & Co-grundaren Noel Abdayem.

Lesslie är ett licensierat betalinstitut som grundades 2020 av tidigare Nordeachefen Gunnar Rytterling, Klarnaveteranen Oscar Viken och algoritmutvecklaren Filip Haglund.

Tillsammans har de tagit fram en unik mjukvarutjänst som förenklar betalningar och bankärenden, utför ekonomiska kvalitetskontroller, och automatiserar tillhörande redovisning i en och samma plattform. Lesslie erbjuder även ett billigare alternativ för finansiella tjänster inom utlandsbetalningar och valutaväxlingar.

Gunnar Rytterling, grundare och VD, Lesslie
– Lesslie är ett nytt sätt att effektivisera SME-bolags ekonomihantering. Grunden är att vi kopplar samman – affärssystemet, banken och Skatteverket – och integrerar finansiella tjänster. Därigenom kan vi både spara tid och sänka kostnaderna för våra kunder. En sådan tjänst har aldrig tidigare funnits på marknaden. Lesslie är också först med att möjliggöra löpande ekonomiska kontroller som vanligtvis bara görs en gång om året av bolagets revisor. På detta sätt får företagskunden unik kontroll över sin ekonomi i realtid, säger Gunnar och Rytterling, grundare och VD, Lesslie

Bland investerarna i den senaste rundan, som totalt tillför Lesslie 12 miljoner kronor, finns Willem De Geer och investmentbolaget YLD, styrelseproffset Louise Nicolin och Humble & Co-grundaren Noel Abdayem. Även bolagets alla anställda deltar.

Willem De Geer, huvudinvesterare
– Vi ser fram emot att få vara med på Lesslies tillväxtresa och att på bästa sätt stödja dem i visionen om ett automatiserat, kostnadseffektivt och tidsbesparande alternativ för ekonomiprocesser inom ett segment som länge lidit av brist på innovation. Vi ser framförallt stort värde i Lesslies FX-lösning som innebär stora besparingar för de bolag som gör och tar emot utlandsbetalningar, Willem De Geer, huvudinvesterare

”Med investeringen i ryggen har Lesslie nu möjlighet att realisera sin strategi med att bygga vidare på produkten, utöka teamet och intensifiera säljarbetet”, avslutar Gunnar Rytterling.