Sedan 2012 har Lexly och Länsförsäkringar-familjen haft ett nära samarbete. Länsförsäkringar Västerbotten blir nu det 18 länsförsäkringsbolaget i ordningen att inleda ett partnerskap med Lexly för att erbjuda sina kunder juridisk trygghet och tillgång till moderna juridiska tjänster.

– Genom vårt samarbete med Lexly kan våra kunder få hjälp med alla typer av juridiska ärenden, stora som små, och individuellt anpassade lösningar utifrån sina egna situationer och behov. Vi ser en stor fördel i att våra kunder kan använda Lexlys tjänster i förebyggande syfte, innan potentiella konflikter uppstår, för att underlätta vardagen och ekonomin, säger Rikard Jacobsson, bankchef på Länsförsäkringar Västerbotten.

Via samarbetet med Lexly kommer Länsförsäkringar Västerbottens kunder, både privatpersoner och företag, få tillgång till juridisk rådgivning och avtalsskrivning där kunden kan välja att skriva avtal själv online eller tillsammans med en jurist via telefon, videomöte eller fysiskt möte. Det kan till exempel handla om att skriva samboavtal vid gemensamt bostadsköp, hjälp med bodelningsavtal vid en separation eller stöd och rådgivning i en konflikt.

– Vi är stolta över att få förtroende från ännu ett länsförsäkringsbolag, där vi tillsammans genom ett nära samarbete, ger fler tillgång till moderna juridiska tjänster. Vi vet att det i oroliga tider är viktigare än någonsin med juridisk trygghet, därför vill vi hjälpa LF Västerbotten med att säkerställa deras kunders juridiska behov, nu och genom hela livet, säger Dennis Lauri, Head of Partnerships på Lexly.