Stabelo lanserar Grönt tilläggslån, ett billigare och ännu mer direktverkande grönt bolån med 0,20 procentenheters ränterabatt för kunder som vill göra större energieffektiviserande investeringar i sina bostäder.

Bakgrund
Stabelo har under sin tid som digital bolåneutmanare försökt att dra sitt strå till stacken och ligga i framkant i offensiven mot klimatförändring. I juni 2019 lanserade Stabelo sitt Gröna bolån och blev först i Sverige med att erbjuda befintliga och nya kunder ett fullt ut automatiserat Grönt bolån där Stabelo, genom API:er mot Boverket, algoritmiskt identifierade kunder som belånar fastigheter och bostadsrätter med hög energiklassificering och automatiskt försåg dem med grön ränterabatt.

”Vi är glada över att kunna dela ut gröna ränterabatter till och med till kunder som inte själva var medvetna om att de är berättigade att få ett Grönt bolån. Vår förhoppning är att varje gång det sker så föds en ny Grön bolåneambassadör som sprider budskapet om fördelarna med att vara med och bidra till klimatomställningen genom att köpa och äga energieffektiva bostäder, säger Hampus Brodén, medgrundare och VD för Stabelo Group AB.

Nu tar vi nästa steg
Idag kan Stabelo presentera sitt senaste produkttillskott på det gröna området. Stabelos kanske mest direktverkande insatts hittills, nämligen ett nytt Grönt tilläggslån som är tillgängligt även för kunder som inte kommer upp i de högsta energieffektivitetsklasserna. Ett Grönt tilläggslån för dem som vill göra större energieffektiviserande investeringar i sina befintliga bostäder och som har eller tar ett nytt ordinarie bolån hos Stabelo.

”Det gröna tilläggslånet kommer ges med 0,2 procentenheters rabatt till vår ordinarie prislista vilket innebär en halvering av finansieringskostnaden som erbjuds genom vissa leverantörer av exempelvis solceller i Sverige. Det innebär också att den kund som vill göra investeringar i energieffektiviserande åtgärder vid tidpunkten för den här lanseringen kommer att kunna ta ett bolån med ett års bindningstid till en ränta på 0,95%” fortsätter Hampus.

“Därmed kan vi på Stabelo och våra bolånekunder tillsammans på ett ännu mer direktverkande sätt bidra till en grönare framtid.”