Idag har Landshypotek beslutat att öka räntorna på alla sina sparkonton. Den nya räntan för bankens mest populära sparkonto är nu 3,60 %. Till skillnad från många andra bankinstitut, erbjuder Landshypotek en konkurrenskraftig sparränta utan krav på att spara en viss tid och på konton med möjlighet till uttag när som helst.

Under det senaste året har Landshypotek gradvis höjt sina sparräntor. Med dagens höjning på 0,25 procentenheter är räntan nu 3,60 % för bankens mest eftertraktade sparkonto. Dessa sparkonton hos Landshypotek erbjuder möjlighet till fria uttag, saknar avgifter och bunden tidsperiod, och skyddas självklart av insättningsgarantin*.

Samhällets räntenivåer har generellt sett ökat markant under det senaste året, och många har noterat att sparräntorna inte har följt med i samma takt. I motsats till detta har Landshypotek skiljt sig – med dagens ökning har banken under lite mer än ett år höjt sparräntorna på det mest vanliga sparkontot med 2,65 procentenheter.

– Vårt erbjudande till sparare har blivit starkare och våra kunder som sparar har verkligen fått en mer fördelaktig ränta, trots de allmänna ränteökningarna i samhället. Diskussionerna har främst rört de stigande bolåneräntorna, men naturligtvis är det tillfredsställande att vår bank tydligt återspeglar hur högre räntor i samhället även gynnar våra sparare, kommenterar Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef på Landshypotek Bank.

Med attraktiva räntor och enkelheten i bankens erbjudande har dess närvaro på marknaden för hushållssparande snabbt ökat.

– Många kunder uppskattar den ränta vi kan erbjuda på konton som dessutom tillåter fria uttag. I en tid då många hushåll kämpar med höga kostnader i sin vardag blir det allt viktigare att utforska alternativ för att stärka ekonomin. Vi märker att det finns ett stort intresse för trygga sparmöjligheter med en fördelaktig ränta samtidigt som tillgången till pengarna är snabb och enkel, förklarar Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef på Landshypotek Bank.

De reviderade sparräntorna träder i kraft från och med torsdagen den 17 augusti. Den mest förmånliga räntan erbjuds medlemmarna i Landshypotek, som på exempelvis skogskonton kan dra nytta av en ränta på 3,65 %.