Lexly, Nordens ledande digitala juridiska aktör, har exporterat sitt framgångskoncept till Norge. Sedan starten 2004 har bolaget hjälpt över 470 000 personer med juridisk rådgivning i Sverige, Finland, Danmark och Brasilien genom sin digitala self-service plattform och jurister.

Lanseringen i Norge sker nu i ett perfekt tillfälle, då lagändringar öppnar upp den norska juridiska marknaden för nya aktörer som Lexly. Fokus för lanseringen är att erbjuda privatkunder juridisk trygghet, antingen helt digitalt eller via telefon eller videomöte tillsammans med advokatfirman Seland | Rödl & Partner.

Lexlys vision är att göra juridiken tillgänglig för alla. Bolaget samarbetar idag med cirka 100 partners som banker, försäkringsbolag, communities och revisionsbyråer för att nå ut till fler kunder och hjälpa dem att reda ut sina juridiska behov när det är som mest aktuellt och viktigt. Klivet in på den norska marknaden sker nu i samarbete med Danske Bank, som sedan tidigare samarbetar med Lexly i både Sverige och Finland.

– Vi har länge haft siktet inställt på att lansera våra tjänster i Norge och ser nu att det är ett perfekt tillfälle då lagändringar är på gång som öppnar upp den norska juridiska marknaden mer och gör det möjligt för nya aktörer som oss att erbjuda juridiska lösningar på ett tillgängligt, effektivt och transparent sätt, säger Magnus Stein, VD på Lexly.

– Förutom att kunna stötta kunder när något oförutsett sker vill vi hjälpa till att förebygga tuffa situationer som kan uppstå. Vill vi erbjuda all typ av juridik för privatpersoner och företag på det sätt som passar dem bäst. Antingen helt digitalt, via våra egna jurister eller tillsammans med professionella partners som Seland | Rödl & Partner, säger Erik Nordenborg, Country Manager för Lexly Norge.