Klingit tillkännager idag att Anders Ringstedt blir VD för företaget. Anders Ringstedt har tidigare haft rollen som COO på bolaget och efterträder nu Rikard Hegelund som istället blir arbetande styrelseordförande.

Klingit vill få världens företag att se bättre ut med hjälp av effektivare, digitaliserad designproduktion. Idag tillkännager bolaget utnämningen av Anders Ringstedt till ny VD. Anders Ringstedt kommer i rollen som ny VD att fortsätta bolagets tillväxtresa med fokus på internationell expansion och erbjudandeutveckling

– Jag är hedrad över förtroendet och ser mycket fram emot att fortsätta utveckla Klingit i rollen som VD tillsammans med våra medarbetare, säger Anders Ringstedt. Klingit har en stark position i den pågående digitaliseringen av designbranschen, ett attraktivt erbjudande och hög kundnöjdhet. Jag känner företaget väl och ser fram emot den fortsatta resan.

Anders Ringstedt har även tidigare erfarenhet som tillförordnad VD för företaget Pointseven, COO på Seventy Agency samt managementkonsult på Capgemini Consulting. Anders Ringstedt efterträder Rikard Hegelund som är en av tjänstens grundare. Rikard Hegelund kommer istället att ta över som arbetande styrelseordförande i bolaget.

– Jag ser fram emot att fortsätta samarbeta med Rikard Hegelund kring det strategiska arbetet i styrelsen samt i arbetet med att utveckla Klingits affär vidare, säger Anders Ringstedt.

Klingit startades för två år sedan och har fokuserat på att bygga upp och utveckla sitt erbjudande under de första åren. Framåt kommer mer och mer fokus att läggas på expansion och skalbarhet.

– I takt med att vi växer behöver vi investera mer i ledarskap vilket är vad vi gör när vi utser Anders till VD, säger Rikard Hegelund. Jag kommer även att vara kvar operativt och fokusera på strategi, marknadsföring och affärsutveckling.

Även Elias Jacobson, investment manager på ByWit, är positiv till Klingits utveckling och utnämningen av Anders Ringstedt till VD.

– Klingits utveckling so far är över förväntan så vi är väldigt nöjda och vill passa på att tacka Rikard Hegelund för den fina insatsen under bolagets första år. Vi ser fram emot att samarbeta med både Rikard och Anders på Klingits fortsatta resa.

Anders tillträder tjänsten som VD per den första juni.