Ryktena är många om huruvida Klarna är på väg mot en börsnotering eller inte. Många utgick från att det kanske var Frankfurtbörsen som var aktuell med hänsyn till den etablering med nya kontor som pågick i regionen under våren 2020. Börsplanerna ryktades ha lagts på is dock då pandemin drog fram med full kraft och nu hintar bolagsledningen om en helt annan börs.

Enorm tillväxt i USA
Klarna har under pandemin fått ett starkt omsättningslyft från USA och marknaden kommer snart att vara företagets största. Under första halvåret i år har företaget sett värdet på sina transaktioner växa med 44 procent till följd av större digital närvaro från kunder, rapporterar Reuters som intervjuat vd:n Sebastian Siemiatkowski.

Nu berättar bolagets vd och medgrundare Sebastian Siemiatkowski att en börsnotering kan vara aktuell inom ett till två år. Han uppger att det troligtvis sker på den amerikanska börsen och inte den svenska.

Mycket riskkapital som kanske vill göra exit
Klarna har tagit in åtskilliga miljarder i riskkapital och kanske är det så att några av alla dessa riskkapitalbolag vill göra exit inom kort, då är en börsnotering det mest logiska alternativet. Att välja den Amerikanska börsen före en Europeisk får enligt SvD anses som ett dåligt betyg till Europa. Kanske är argumentet till ett sånt val enklare än så och ger i så fall en hint om att man kommer att satsa hårt på att utveckla sin affär i USA.

Klarna lanserade en shopping-app i USA under 2019 och har setts göra stora investeringar i USA.

Finanstid följer med stor spänning Klarnas kommunikation om börsnotering.