Klarna Bank meddelar att man inom några veckor avser att lansera sparkonton med en sparränta mellan 1 – 1,6 % ränta på inlånat kapital. Det är relativt sett betydligt högre ränta än vad övriga banker erbjuder sina sparkunder.

Användare blir kunder
Strategin verkar vara att erbjuda de redan befintliga kunderna, det vill säga alla som har använt Klarnas tjänster vid köp hos någon av alla de anslutna e-handlare som använder sig av någon av Klarnas tjänster. Enligt egen uppgift hanterar de mer än hälften av alla e-handelsköp i Sverige. Det innebär att bara i Sverige är den potentiella kundbasen imponerande.

Inga planer på utlåning
Det finns inga planer på att dra igång någon utlåningsverksamhet som blancolån eller bolån i nuläget. Klarna kommer att fortsätta med sin kärnverksamhet som är betalningar enligt David Fock, produktchef på Klarna.

Fem olika kontoformer
Inlåningstjänsten kommer att lanseras med fem olika bindningstider, från helt obundet till 24 månaders bindningstid och räntan sätts i förhållande till bindningstiden. Det kommer också att finnas ett maxtak på 1 miljon kronor i inlåning per person.