De är en av de snabbast växande sporterna som Kindred ser. Det påpekas dock att segmentet fortfarande är relativt liten jämfört med de mer traditionella sporterna som finns i portföljen.

Företagsledaren nämner även att svenska politiker har gjort ett klart misstag i att förlänga med begränsningarna för onlinekasinon.

Gällande USA så menar han att Kindred är väldigt vana med konkurrenter som återinvesterar mer än 100 procent av sina intäkter i marknadsföring. Det är inget nytt för dem utan det är vad de är vana vid från Europa.

Vd:n ser det även som ganska bra för bolaget att konkurrenterna stimulerar marknaden genom marknadsföring i och med att Kindred kommer lite “underifrån”. Detta då det i slutändan är det bolag som ger den bästa kundupplevelsen som vinner flest marknadsandelar och kundernas lojalitet.

Henrik understryker även att Kindred inte är verksamma i lika många delstater som sina konkurrenter, så att även fast de vid en första anblick spenderar mer pengar på marknadsföring så ser inte bilden likadan ut i delstat för delstat. Ur den aspekten är inte bolaget lika långt bakom.

För bolaget är det istället viktigt med mer fokus, att göra saker på deras egna sätt och att göra en metodisk exekvering. De ska bygga verksamheten på en stabil grund och fokusera på lönsam tillväxt så mycket som möjligt.

Under presentationen uppger Kindred vidare att de haft en temporär effekt av covid-19 men att de är fortsatt motståndskraftiga och att sport återhämtar sig snabbare än förväntat. Vidare gör de starka framsteg i USA, har fortsatt fokus på kostnadskontroll och att de har en stark finansiell position.