Koncentra, den välkända privatägda industrigruppen som specialiserar sig på att förvärva och utveckla nischföretag inom verkstadsindustrin, har nyligen välkomnat Kennet Göransson som sin nya CFO. Denna tillsättning kommer efter att Koncentra på imponerande vis har ökat sin omsättning under de senaste tre åren och förväntas fortsätta den positiva trenden även under 2024.

Kennet Göransson, med sin gedigna erfarenhet från finanssektorn och verkstadsindustrin, senast som CFO på Ahlsell, blir nu en viktig kugge i Koncentras framtida utveckling. Med en imponerande meritlista från ledande befattningar hos företag som Indutrade, Addtech och Bergman & Beving, har Göransson en gedigen förståelse för branschen.

VD för Koncentra, Dan Broström, delar sin entusiasm över tillskottet: “Vi är mycket stolta och glada över att välkomna Kennet Göransson som CFO i Koncentra. Som en erfaren och mycket respekterad finansprofil kommer Kennet att spela en central roll i Koncentras framtida tillväxt.”

Göransson själv ser fram emot att återigen arbeta internationellt tillsammans med Koncentras framgångsrika bolag. Dessa företag är ledande inom sina nischer och har goda förutsättningar att växa, tack vare en tydlig ägarsyn kombinerad med en starkt decentraliserad företagskultur och affärsfilosofi.

Koncentras portföljbolag sträcker sig idag över länder som Sverige, Finland, Estland, Tyskland, Frankrike, Tjeckien, USA och Kina. De har en samlad omsättning på cirka 3 000 MSEK och betjänar stora namn som MAN Energy, Wärtsilä, Toyota, Caterpillar, Sandvik, Konecranes, Cargotec, Volvo, KION och Hyundai.

Med en imponerande tredubbling av omsättningen de senaste tre åren ser Koncentra möjligheter till fortsatt tillväxt inom affärsområdena Energy Solutions, Heavy Mechanics och Sheet Metal.

“Vi har en tydlig målsättning om tillväxt och fortsätter leta efter välskötta företag som är starka inom sina nischer inom verkstadsindustrin,” tillägger Dan Broström, VD för Koncentra.

För att stödja denna tillväxt samlas nu alla centrala funktioner på det nya huvudkontoret i Stockholm. Med Kennet Göransson som CFO, står Koncentra väl rustat för en spännande framtid med fortsatt framgång.