Katarina Ljungqvist har utsetts till ny vd på Kommuninvest. Hon tar 1 april 2023 över efter nuvarande vd Tomas Werngren, som i september meddelade sitt beslut att lämna vd-posten och förbereda sin pensionering. Han kommer nu att göra en aktiv överlämning till Katarina Ljungqvist där verksamheten drivs vidare i full fart.

Katarina Ljungqvist kommer, precis som sin företrädare, att gå in i rollen som vd för både Kommuninvest Ekonomisk förening och Kommuninvest i Sverige AB.

Katarina Ljungqvist är utbildad på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och har gjort en lång karriär på Handelsbanken. Hon har bland annat varit chef för affärsutveckling i Sverige och chef för Handelsbanken i västra Sverige.

– Det är med stor glädje och entusiasm jag ser fram mot att bli en del av Kommuninvest. Att tillsammans med duktiga medarbetare fortsatt utveckla en välskött verksamhet med ett samhällsviktigt uppdrag ser jag som en fantastiskt inspirerande uppgift, säger Katarina Ljungqvist.

– Vi är glada att tillkännage att Katarina Ljungqvist ska tillträda som vd i Kommuninvest Ekonomisk förening och Kommuninvest i Sverige AB. Med sin breda erfarenhet från finanssektorn och med en djup förståelse för att verksamheten är till för kunderna, är Katarina helt rätt person att leda den fortsatta utvecklingen av Kommuninvest, säger Ellen Bramness Arvidsson, styrelseordförande för Kommuninvest i Sverige AB.

– Välfärdssystemet behöver utvecklas i snabb takt. Det handlar om att säkra innovation, kvalitet och hållbarhet. I detta har Kommuninvest, som ledande långivare och medlemsorganisation, en viktig roll att spela. Katarina Ljungqvists gedigna kompetens inom affärsutveckling och förändringsledning kommer att bli en stor tillgång, för både Kommuninvest och kommunsektorn, i de utvecklingsprocesser som ska drivas över de kommande åren, säger Linda Frohm, vice styrelseordförande i Kommuninvest Ekonomisk förening.