Bettingindustrin växer – inte minst i Nordamerika – och det finns stora pengar att hämta. Både för operatörerna, men även för bolag som till exempel bygger egna sportsbooks.

Kambi utgör en av de mer etablerade aktörerna inom det segmentet och bolagets potential är enorm.

Storägaren Anders Ström, som grundade Kindred (bolaget som knoppade av Kambi 2014), är mycket optimistisk och har uttalat sig i Dagens Industri om att han tror att Kambi kan vara värt 600-1200 kronor per aktie 2027. Detta i jämförelse med nuvarande långt under 200 kronor per aktie.

Kambi har en fantastisk produkt. Framför allt för oddssättning och användargränssnitt som är kostnadseffektiva samt smidiga i allmänhet för operatörerna som tar del av bolagets teknik.

Ett av problemen är att konkurrensen blir allt tuffare. Dels från befintliga sportsbookskonkurrenter i stil med till exempel SBTech och Altenar, men även på grund av att allt fler operatörer bygger upp inhouselösningar i form av egenutvecklade sportsbooks.

Magnus Persson – som är bettingexpert på Sportbloggare.com – är imponerad av Kambis sportsbook och tror att bolaget kommer lyckas även långsiktigt.

– Jag tycker att Kambi är en klockren oddsleverantör. Det är ingen tillfällighet att tunga pjäser som exempelvis Unibet och Leo Vegas är så nöjda med Kambi sedan länge. Kambi har inte minst en enastående bredd avseende oddsmarknader och många unika inslag. Lägg därtill några spelfunktioner som är i en klass för sig i jämförelse med konkurrenterna.