Den 7 december släpper JSB den egenutvecklade applikationen JSBcraft i Apple Appstore. JSBcraft bygger på AR-teknologi och baseras på att verka som ett extra stöd och trygghet i kundens beslutsprocess vid byggandet av JSB:s Koncepthus. Det framgår av ett pressmeddelande.

Från och med tisdagen den 7 december finns JSBcraft att ladda hem på Apple Appstore. Applikationen JSBcraft förstärker verkligheten genom att interaktivt bygga upp JSB:s koncepthus Bo Punkt och Bo Lamell i skala 1:1 på den plats man planerar att byggnaden ska byggas på. Genom att justera antal våningsplan, fasadfärg och hur solen faller på huset, får mottagaren en uppfattning om hur byggnaden landar i den verkliga miljön och integrerar med omgivningen.

För byggbranschens kunder är JSBcraft ett kliv i rätt riktning. JSBcraft är skapad för att hjälpa kunden att eliminera tvivelaktigheter och ge stöd och trygghet tidigt i beslutsprocessen.

-Om vi på JSB kan hjälpa våra kunder att känna sig trygga i sina beslut från början, så genomsyrar det hela kundresan, säger Jonas Zetterqvist Digital Affärsutvecklare på JSB.

AR (Augmented Reality) betyder att man förstärker verkligheten genom att addera virtuella faktorer i en verklig miljö. JSBcraft har också stöd för den nya banbrytande LiDAR-teknologi från Apple som tar AR till en helt ny nivå. LiDAR skapar helt nya möjligheter för byggbranschen som inte tidigare funnits, vilket ger branschen potential att ta nödvändiga kliv fram vad gäller digital transformation.