Investmentbolaget JCE och investeraren Nicklas Storåkers går in som delägare i barnmatsföretaget Alex&Phil. Bolaget har på bara några år etablerat sig som en hållbar utmanare med naturligt näringsrik mat för barn. Nu skalar Alex&Phil upp för att kunna bredda sitt sortiment och erbjuda fler barn sina produkter – hela tiden med mest näring och hållbarhet i fokus. Målet är att 2027 ha expanderat till de största europeiska marknaderna och nå en omsättning på minst 200 MSEK.

Alex&Phil grundades 2015 av makarna Jenny Wessblad Hårdh och Robert Hårdh och fick namn efter parets två äldsta barn. Som nyblivna småbarnsföräldrar skapade de vad de själva saknade i barnmatshyllan: naturligt näringsrik och god mat gjord på de bästa KRAV-ekologiska ingredienserna.

Några år senare har bolaget vuxit till närmare 30 miljoner kronor och levererar mat till barn i form av måltider, gröt och smoothies till sex länder där Sverige idag är den största marknaden. Hållbarhet i alla dimensioner driver bolaget, från klimatsmarta förpackningar och en verksamhet som är helt klimatkompenserad till socialt ansvar och stöd till utsatta barn. Alex&Phil var exempelvis först i Sverige med den nya generationens barnmat i klimatsmart Tetra Recart®-förpackning, som har 80 % mindre klimatpåverkan än en glasburk med lock.

JCE:s och Storåkers investering i Alex&Phil gör det möjligt för bolaget att skala upp marknadsföring och försäljning, i nya kanaler och till nya marknader. Därutöver siktar bolaget på att fortsätta utmana genom utveckling av nya, unika produkter i nya produktkategorier.

“Alex&Phil har bevisat att det går att slå sig in i ett konservativt och prispressat segment dominerat av multi-nationella bolag. De har gjort det med produkter som bidrar positivt till såväl barns kostintag som hållbarhet i stort. Som långsiktiga investerare ser vi fram emot att bidra till att skala bolaget och är glada att vara delaktiga i ännu en investering inom foodtech och hållbarhetsområdet ”, säger Sofia Karlsson, Investment Director på JCE.

”Alex&Phil har tydliga fördelar i en både nyttigare och mer hållbar produkt än konkurrenterna. Jenny och Robert har också visat att det går att växa med lönsamhet. Jag tycker det är spännande att få vara med på Alex&Phils fortsatta resa”, säger investeraren Nicklas Storåkers.

”Vi har kommit långt med små resurser men ser nu fram emot att ta ett stort kliv framåt tillsammans med trygga och kompetenta delägare som JCE och Nicklas Storåkers. För oss har det varit viktigt att hitta investerare som tänker långsiktigt och prioriterar hållbarhet på riktigt, både när det gäller synen på tillväxt och affären i sin helhet”, säger Jenny Wessblad Hårdh, vd för Alex&Phil.