I mars beslutade den italienska regeringen att stänga ned hela landet på grund av coronaviruset. Detta ledde till att även butikerna stängdes ned. Den svenska modekedjan H&M var en av de aktörer som berördes, och bolaget tvingades stänga ned sina 181 italienska butiker.

Nu ser vi emellertid en ljusning, den 18 2020 skall butikerna kunna öppna upp igen även om det sker med en mängd restriktioner. Till exempel måste alla kunder och butikssäljarna måste hålla minst en meters avstånd till varandra och bära skyddshandskar och munskydd. Butikerna måste även städas två gånger om dagen och provade kläder måste desinficeras innan de hängs ut i butiken igen. Lokaler som är mindre än 40 kvadratmeter får endast släppa in en kund i taget. Helst skall det finnas separata in- och utgångar också.

Det rapporteras emellertid att H&M ser över sitt italienska butiksnät och att åtta av kedjans butiker inte kommer att öppna igen. De butikerna som inte kommer att öppnas upp igen finns i Milano, Udine, Grosseto, Gorizia, Vicenza och Bassano del Grappa. Detta berör ett hundratal anställda.