Intervacc har med anledning av volatiliteten i aktien till följd av dokumentet från Läkemedelsverket klargjort att hästvaccinet Strangvac är godkänt för försäljning i EU, vilket bygger på studier som visar en betydande skyddsnivå. Det framgår av ett pressmeddelande.

Att Strangvac är godkänt bygger på studier som visar att två doser av vaccinet ger betydande skyddsnivåer, samt att en tredje dos ökar skyddet mot kvarka med upp till 94 procent, skriver Intervacc.

Vidare har Läkemedelsverket-utredaren Frida Wikström i en intervju med Ridsport kommenterat att meningen från Läkemedelsverket, som skapat volatiliteten i Intervaccs aktie, var ryckt ur sitt sammanhang.

Hon menar att påståendet handlade om själva smittspridningen, vilket inte undersökts.

Intervaccs vd Andreas Andersson menar att intresset för Strangvacc hos både veterinärer och hästägare bedöms vara stort.

“Vi känner av ett stort intresse för Strangvac hos både veterinärer och hästägare och vi är övertygade om att Strangvac kommer att få en bred användning baserat på viljan att vaccinera hästar mot en så förödande och smittsam sjukdom”, uppger Andersson.

Intervacc har rekylerat upp ordentligt under förmiddagen och handlas i skrivande stund kring 51, 70 SEK vilket är en uppgång på 52,96 % mot gårdagens stängningskurs.