foodora, den populäraste q-handelsplattformen för snabb hemleverans i Norden har inlett ett samarbete med Intersport. Samarbetet signalerar att sportkedjan vässar sitt segmentet inom snabb digital handel, nämligen q-handel. Det kommer att göra det möjligt för foodora och Intersport att utöka sina erbjudanden och bli ett snabbt leveransalternativ för kunder som beställer online.

Ett samarbete som möjliggör att foodora att blir ett nytt leveransalternativ när kunden beställer sina varor på nätet. Det innebär snabb hemleverans, måndag till söndag.

Konsumenter kommer att kunna få tillgång till omedelbar leverans på så lite som 30 minuter, från morgon till kväll. Att foodora blir ett leveransalternativ i Intersports checkout-lösning kommer att göra foodoras leveranstjänster, som lovar leverans inom en halvtimme, tillgängliga för Intersports kunder.

– Vi kan last mile och har infrastrukturen på plats och vi fortsätter ta strategiska steg och nå vår vision att leverera allt till alla. Vi bygger en allomfattande handelsplats för digitala handel med hemleverans på 30 minuter som vår absolut starkaste konkurrensfördel. Vi är pionjärer inom många olika områden och kan nu vässa branschen tillsammans med Intersport, säger Hans Skruvfors och fortsätter:

– Jag är glad genom samarbetet med Intersport att vi kan fortsätta uppfylla svenskarnas ökande förväntningar på snabb hemleverans. Vi är ett företag i framkant som älskar att förnya och utmana, avslutar Hans Skruvfors, koncernchef för foodora.

– Vi på Intersport strävar alltid att slå kundens förväntningar och samarbetet med foodora skapar nya möjligheter för oss att serva våra kunder. Vårt omfattande butiksnät ger oss en ledande tillgänglighet i den fysiska handeln och med dessa innovativa leveranssätt så kan vi nyttja styrkan att ha varor nära kunden för att nu kunna erbjuda en oslagbar leveranstid på e-handel och på så vis differentiera oss ytterligare från e-handelsbolagen, säger Pontus Petersson, vd Intersport Sverige.

Leveransalternativet genom foodora kommer bli möjligt under nästa vecka.