First North-noterade UV-teknikbolaget, Intellego upplever en kursnedgång på 44 procent under fredagshandeln efter att Dagens Industri granskat de amerikanska orderna som bolaget tidigare meddelat att de erhållit. 

Intellegos aktiekurs har under sommaren ökat avsevärt på First North, bland annat har de finansiella målen höjts och mottagandet av betydande order från amerikanska företag har fått aktiekursen att rusa till nya toppar.

DI:s granskning avslöjar dock vissa tvivel kring de amerikanska beställarna som tidigare nämnts.

De beställningar som avses är en order på 60 miljoner kronor över en period om tre år från Radical Clean Solutions (RCS), samt en order på 10 miljoner dollar under en tidsram av två till tre år från HAI Solutions.

Faktum är att RCS har informerat Dagens Industri om att de inte har någon kännedom om Intellego. Claes Lindahl, som är verkställande direktör och grundare av Intellego, förklarar för Di att beställningen kommer från RCS europeiska enhet.

Intellego håller idag ett öppet videomöte mellan 13:00 och 16:30 för att vidare besvara frågor och för att bemöta spekulationer. För att delta i vidoemötet, följ denna länk: https://meet.google.com/tij-ejvy-kit