Insurely, som med sin användarvänliga open insurance-plattform vill driva på digitaliseringen av försäkringsbranschen, tar in 190 MSEK i kapital i en Serie A-runda. Företaget kommer att använda kapitalet för att skala verksamheten till nya marknader i Europa. Finansieringsrundan leddes av New York-baserade globala private equity och riskkapitalbolaget Insight Partners med deltagande av de svenska investerarna Alfvén & Didrikson samt existerande investerare.

Insurelys open insurance-plattform gör det möjligt för försäkringsbolag och finansiella aktörer att få tillgång till realtidsdata från försäkringsmarknaden. Den högkvalitativa datan skapar insikter som hjälper Insurely’s kunder att personifiera och effektivisera den digitala kundresan, optimera sin prissättning och utveckla produkter som konsumenterna efterfrågar. Flera svenska aktörer som Avanza, ICA Försäkring, Lassie och Hedvig använder redan Insurely och snart kommer Insurelys lösningar att finnas tillgängliga även på andra europeiska marknader.

Bolaget har till dags datum tagit in 30 MSEK i kapital. Tidigare investerare Luminar Ventures, Philian och Neptunia Invest fortsätter att investera i A-rundan där Insight Partners samt Alfvén & Didrikson går in som nya investerare.

”Vi är mycket glada över att fortsätta vår resa tillsammans med nya starka investerare som delar vår vision om att göra försäkringsindustrin mer transparent. Med det nya kapitalet planerar vi att accelerera vår expansion till strategiskt utvalda marknader där Storbritannien och Frankrike är bland de första”, säger Martin Einemo, vd och en av grundarna av Insurely.

“Insurelys open insurance plattform gör det möjligt för försäkringsbolag, banker och insurtechbolag att integrera till en enda åtkomstpunkt för försäkringsdata. Det finns en enorm potential i Insurelys vision, och företaget har redan utvecklat ett antal relevanta produkter för marknaden på kort tid”, säger Teddie Wardi, Managing Director på Insight Partners “Vi ser fram emot att samarbeta med Insurely-teamet när de fortsätter att växa och skala upp.”

”Open Insurance är ett spännande område där Insurely är en aktör i framkant. Vi tror starkt på hur de långsiktigt driver bolaget och är mycket glada över att få vara en del av deras fortsatta resa”, säger Ken Liebkind, partner på Alfvén & Didrikson.

Samtidigt tar tech-profilen Hannah Meiton, via Alfvén & Didrikson, plats i Insurelys styrelse för att bidra med sin kunskap inom affärsutveckling och skalning av SaaS-bolag.

“Vi har sett ett ökat intresse kring vår open insurance-plattform från europeiska försäkringsbolag och banker. Med det nya kapitalet kan vi stärka vårt erbjudande genom att skala upp och addera ytterligare nyckelkompetens till teamet. Med tanke på den positiva tillväxt vi haft på existerande marknader är vi övertygade om att expansionen kommer att ta Insurely till nästa nivå”, avslutar Martin Einemo.