Instalco förvärvar URD Klima Sandnes AS och etablerar sig därmed i Stavanger med en förstärkning av sin närvaro i södra Norge. URD Klima Sandnes, baserat i Sandnes, genererar en årlig omsättning på ungefär 85 miljoner kronor och har 25 anställda.

URD Klima Sandnes AS, grundades 1999, och specialiserar sig på att tillhandahålla tjänster inom områden som ventilation, värmesystem och kylsystem för både nybyggnation och renovering. Företaget har en stark historik med imponerande resultat över en längre tidsperiod och har visat en förmåga att arbeta effektivt över olika discipliner.

– Förvärvet av URD Klima Sandnes ger Instalco exponering mot en ny, spännande region runt Stavanger där det väntas stora investeringar framöver. Det är ett välorganiserat och höglönsamt bolag med mycket stabil finansiell historik och ett brett kontaktnät i området, säger Roger Aksnes, divisionschef Instalco Norge.

Förutom sina kärnverksamheter har URD Klima Sandnes även en etablerad serviceavdelning, och deras strategi är att fortsätta växa inom detta område.

– Vi har en bra relation till andra Instalcobolag i Norge och ser mycket fram emot att som en del av ett större nätverk och starkt team utveckla verksamheten till nästa nivå, säger Vidar Mong, vd på URD Klima Sandnes AS.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i URD Klima Sandnes AS och ägarbytet är planerat att äga rum den 11 september.