fbpx
11.7 C
Stockholm
onsdag, oktober 27, 2021
Hem Tillväxt Pressmeddelande Innovativa Gamingglasögon ansluter sig till Increasors inkubatorprogram

Innovativa Gamingglasögon ansluter sig till Increasors inkubatorprogram

Increasor har slutit avtal med Eye Market AB om att ingå partnerskapsavtal inom ramen för Increasors inkubatorprogram. Det framgår av ett pressmeddelande.

Under onsdagen signerades avtalet som sträcker sig över 18 månader i ett första steg. Grundare av Eye Market är Martin Frick tillsammans med David Nilsson, den förstnämnde har arbetat inom optikerbranschen sedan mer än 20 år tillbaka, den sistnämnde är serieentreprenör.

Partnerskapet fokuserar på marknadsföring och ökad försäljning på redan befintliga produkter, men även systemutveckling samt upprättande och genomförande av exitstrategi där marknadsnotering alternativt uppköp ligger närmast till hands.

Andreas Trouin, VD för Increasor kommenterar affären: -”Det känns otroligt kul att få arbeta med Eye Market och varumärket Render Sport. Grundarna har redan samlat ihop en stark ägargrupp och på kort tid tagit sin affärsidé till verklighet och ska nu gå in i fasen att skala upp, driva trafik och öka försäljningen. Produkten är inom en framtidsbransch eftersom gaming och esport har ökat markant under pandemin. Vad en gamer lägger på sin hårdvara varje år är ett par ergonomiska glasögon som dessutom skyddar synen från skärmen ingenting i jämförelse. En innovativ produkt som egentligen varje individ som har en skärm framför sig ska bära. Understryker att det är ett viktigt avstamp för Increasor som välkomnar sitt första projekt till inkubatorn.”

Martin Frick, medgrundare till Eye Market kommenterar partnerskapet, -”Increasors inkubatorprogram har vi konstaterat kommer att passa vår verksamhet utmärkt då vi kan få hjälp att göra ett omtag för bolaget med en mycket tydligare affärsplan med tydliga milstolpar att följa. Jag ser mycket fram emot att komma igång med det nya partnerskapet.” David Nilsson, medgrundare fortsätter, -”Increasor har alla verktyg vi behöver för att lyckas. Vi som grundat bolaget och utvecklat produkterna hyser inga tvivel om marknadsbehovet, tvärtom är vi helt säkra på det, det vi behöver hjälp med är en bred internationell kommersialisering och en marknadsplan, det är områden där Increasor ligger väl i framkant. Det finns inget som kan stoppa detta från ett genombrott nu!”, avslutar David.

Increasor Tech Invest AB (publ) genomför just nu en ägarspridningsemission inför sin kommande börsnotering som planeras till 2021. Syftet är att öka antalet aktieägare inför börsnoteringen och att accelerera tillväxten genom att förvärva fler företag och tjänster som tillsammans utgör ett komplett för Increasors partners och kunder. Du kan läsa allt om emissionen och hur du deltar här, emissionen pågår september ut eller tills den är fulltecknad.  

Om Eye Market AB

Alla LED skärmar ger ett för ögat skadligt ljus, Bluelight. De här glasögonen tar bort 100 % av de skadliga våglängderna utan att påverka kvaliteten av på skärmen, dessutom medföljer en sol clip-on med UV skydd. Det är bevisat att de skadliga våglängderna bidrar till en mängd medicinska problem båda kortsiktigt och långsiktigt. Med den kraftigt ökande skärmtiden i alla åldersgrupper, finns det även en enorm potential att ta ett tidigt steg in i den nischen av branschen.
Bolaget är grundat av Martin Frick och David Nilsson som fortsatt är huvudägare i bolaget. Glasögonen kan slipas efter recept och levereras worldwide inom en vecka efter beställning på hemsidan. Fler produkter riktat mot andra användargrupper är under utveckling och förväntas lanseras i närtid.

Om Increasors inkubatorprogram
Increasors inkubatorprogram etablerades under 2021. Som inkubator strävar Increasor efter att leverera en tjänst som är så heltäckande som möjligt. Man arbetar med en modell där ett ägande i deltagarbolaget tas direkt innan partnerskapet påbörjas. Därefter levererar Increasor tjänster som projektstyrning, IT-utveckling, design, redovisningstjänster, legal rådgivning, corporate services, kapitalanskaffning etc. Allt detta utförs på pro-bono basis för debitering vid en förutbestämd händelse, exempelvis exit.
Deltagande förutsätter godkännande av styrelsens utskott för inkubatorverksamheten.
Increasors intäktsflöden är genom exit och löpande debitering av utförda tjänster.
Läs mer här.

PRESSMEDDELANDE

- Advertisment -