Regeringen utsåg under onsdagen Inga Otmalm som den nya generaldirektören för Bolagsverket. Beskedet kom från energi- och näringsminister Ebba Busch under en presskonferens på Bolagsverket i Sundsvall.

Inga Otmalm, som redan har en gedigen bakgrund inom myndigheten, tar nu över som generaldirektör för Bolagsverket. Hon har tidigare innehaft posten som tillförordnad generaldirektör på myndigheten och har arbetat där sedan 2008, där hennes roller inkluderar utvecklingschef och direktör.

“Inga Otmalm har utsetts till ny generaldirektör för Bolagsverket, och jag är mycket nöjd med detta val”, meddelade energi- och näringsminister Ebba Busch under presskonferensen. Beslutet att utse Otmalm till generaldirektör har uppenbarligen stöd i regeringen och ses som ett strategiskt val för att leda Bolagsverket framåt.

För Inga Otmalm är detta ett hedrande uppdrag, och hon ser fram emot att ta på sig rollen som generaldirektör. “Det känns roligt och hedrande att få förtroendet att kliva in i tjänsten som generaldirektör på Bolagsverket”, sade Otmalm. Hon uttryckte även förtroende för sin organisation och dess kompetenta medarbetare. “Jag känner mig trygg med att kliva in i rollen eftersom organisationen består av medarbetare med ett starkt engagemang och hög kompetens. Och det är vi tillsammans som är Bolagsverket”, tillade hon.

Bolagsverket är en viktig myndighet i Sverige som ansvarar för registrering av företag och organisationer. Dess arbete är avgörande för att säkerställa företagens legitimitet och överensstämmelse med lagar och regler. Som ny generaldirektör förväntas Inga Otmalm leda myndigheten i dess uppdrag att främja affärsmiljön i Sverige och underlätta för företag att verka på ett rättssäkert sätt.