Sommarens EM-slutspel kommer inte att innehålla de svenska landslagsstjärnorna men räkna ändå med en rejäl fotbollsfest i Tyskland när 24 lag gör upp om att kunna titulera sig som Europas bästa fotbollsnation. Tittar vi på oddsen är det England och Frankrike som är favoriter till EM-guldet med Tyskland, Spanien och Portugal tätt bakom.

Så säger oddsen om EM-vinnaren 2024

Oddsen är ett genomsnitt från bra spelsidor i Sverige.

 • England – 4,50
 • Frankrike – 4,50
 • Tyskland – 7,50
 • Spanien – 8,00
 • Portugal – 9,00
 • Belgien – 15,00
 • Italien – 17,00
 • Nederländerna – 17,00

Massor av oddsmarknader på EM-slutspelet

Långt innan EM-slutspelet börjar finns det odds tillgängliga. Få turneringar är lika optimala när du bettar på fotboll som EM 2024.  Alla grupper finns tillgängliga med odds på vilka två nationer som går vidare till slutspel. I tillägg till de ettan och tvåan från varje grupp kommer också fyra av sex grupptreor att nå åttondelsfinal.

Populära långtidsspel på EM 2024

 • Vinnare av turneringen: Betta på vilken nation du tror vinner hela EM-slutspelet. EM har ofta varit skrällarnas turnering med Danmark som vinnare 1992 och Grekland som vinnare 2004. Finns det någon nation du tror kan överraska 2024?
 • Finalister: Du kan också betta på om ett lag går till final. Något lägre odds än att vinna hela turneringen men samtidigt finns det högt spelvärde på denna marknad.
 • Gruppvinnare/två bästa: Varje grupp erbjuder också odds på vem som kommer att vinna gruppen samt gå vidare som grupptvåa. Tyskland, Spanien, England, Frankrike, Belgien och Portugal är favoriter att vinna respektive grupper.
 • Skytteligavinnare: Vem vinner EM:s skytteliga. Har du någon du tror extra mycket på inför sommarens EM-slutspel?
 • Turneringens MVP: Betta på vem som kommer att bli utsedd till turneringens bästa spelare.
 • EM:s unga spelare: Samma som MVP men tilldelas till en ung spelare.

De är mest värdefulla i turneringen

Följande spelare har högst värde i EM 2024:

Kylian Mbappé – €180 miljoner

Den franska superstjärnan gjorde hattrick i VM-finalen 2022 i Qatar men det räckte inte hela vägen mot Messis Argentina. Nu hoppas han få revansch genom att vinna EM 2024 i Tyskland. Att han har ett värde på drygt 2 miljarder kronor trots att hans kontrakt går ut om ett halvår säger en hel del om Mbappés status i fotbollsvärlden.

Jude Bellingham – €180 miljoner

Jude Bellingham har gjort enorm succé sedan övergången till Real Madrid. Som central mittfältare har han gjort 17 mål i La Liga och Champions League på 25 matcher vilket givetvis imponerar. Han hoppas kunna leda England till guld.

Buayo Saka – €120 miljoner

Arsenals stjärna blev stor syndabock i förra EM-slutspelet när han inför hemmafansen på Wembley brände den avgörande straffen för England. Men Saka har kommit tillbaka starkare än någonsin och är en av de bärande spelarna i det stjärnfyllda engelska laget som siktar på sitt första EM-guld någonsin.

Harry Kane – €110 miljoner

Harry Kane öser in mål för sin nya klubb FC Bayern och den 30-årige landslagsstjärnan hoppas kunna utöka rekordet som Englands meste målskytt genom tiderna. Den tredje britten på topplistan och det vittnar en hel del om landets status inför sommarens EM-slutspel.

Vem vinner EM 2024?

Ska vi tror oddsen blir det England eller Frankrike som vinner sitt första EM-guld någonsin. England har ett enormt slagkraftigt lag med en ung medelålder samtidigt som flera av spelarna har varit med i såväl VM som EM tidigare.

Frankrikes lag osar världsklass från målvakt till anfall. De har spelat två raka VM-finaler men har inte vunnit EM sedan 2000. År 2016 gick de till final men föll mot Portugal i förlängning. Har de vad som krävs för att vinna 2024?