fbpx
27.4 C
Stockholm
söndag, juni 26, 2022
HemTillväxtPressmeddelandeIncreasor förvärvar Repair24 - kedja för att laga samt köp & sälj...

Increasor förvärvar Repair24 – kedja för att laga samt köp & sälj av telefoner

Increasor Tech Invest AB (publ) (“Increasor”) har idag ingått ett bindande avtal med ägarna av MA Telecom AB (“Bolaget” eller “MA Telecom”) avseende ett förvärvsavtal där Säljarna avyttrat en kedja inom reparation samt köp och sälj av smartphones, surfplattor och bärbara datorer. Bolaget, med huvudkontor i Lund, har butiker på flertalet orter i södra Sverige.

Tillväxtbolaget Repair24 och dess omsättning samt vinstutveckling har legat relativt stabilt under de senaste åren. Tillsammans med övriga tecknade avsiktsförklaringar och förvärv ska detta leda till en rikstäckande kedja i form av ett större produkt- och tjänsteutbud, korsförsäljning samt minskade overheadkostnader på koncernnivå. De konsoliderade verksamheterna kommer i slutändan leda till högre vinstmarginal och aggressiv omsättningstillväxt.

Andrahandsmarknaden för teknikprodukter är en globalt växande miljardmarknad. Genom förvärvet av MA Telecom tillsammans med övriga tilltänkta förvärv tar sig Increasor in på marknaden och utmanar de största, marknadsledande bolagen, i Sverige. Enligt IDC, fraktades totalt 225,5 miljoner renoverade och använda smartphones globalt under 2020. Fram till och med 2024 beräknas denna siffra uppgå till 351,6 miljoner vilket innebär en årlig genomsnittlig tillväxttakt (CAGR) om 11,2 procent.

– Det första förvärvet inom reparation av teknikprodukter är nu klart. I och med detta påbörjar vi nu resan mot att bli marknadsledande i Sverige på att köpa in och sälja lagade telefoner. Repair24 sitter på en otrolig erfarenhet, kunskap och utbildad personal för att laga telefoner och vi köper oss en genväg via detta förvärv. Branschen är väldigt attraktiv nu då kunderna vill förlänga livslängden på telefonerna. Hållbarhet har aldrig varit viktigare. Vi ska nu digitalisera den växande marknaden och skapa aktieägarvärde för samtliga investerare samtidigt som vi bidrar till ett mer hållbart klimat, säger Andreas Trouin, VD Increasor Tech Invest.

– Vi är väldigt glada över möjligheten att bli en del av Increasor-familjen. Genom deras tydliga mål och ambitioner inom branschen är vi helt övertygade om att vi kommer att få se en stor och gynnsam förändring på marknaden för reparationer, samt köp- och sälj av begagnade telefoner. Vi delar Andreas och teamets vision kring ett behov av konsolidering inom branschen, och ser fram emot att få följa utvecklingen, säger Aida och Yousefi, MA Telecom AB

Om skribenten

PRESSMEDDELANDE

- Advertisment -