fbpx
27.4 C
Stockholm
söndag, juni 26, 2022
HemNyheterIncreasor förvärvar grossist av reservdelar till elektroniska produkter

Increasor förvärvar grossist av reservdelar till elektroniska produkter

Increasor Tech Invest AB (publ) (“Increasor”) har idag förvärvat 51% av Dexut AB (“Bolaget” eller “Dexut”). Bolaget, med huvudkontor i Stockholm, har ett varulager i Stockholm och försäljningen sker genom Bolagets egna B2B-plattform.

Dexut har ett tydligt uppdrag och genom sin vision kommer deras verksamhet att fylla en viktig del i den cirkulära ekonomin som skapas tillsammans med de övriga förvärven inom telekom. Bolaget erhåller ett varulager i Stockholm som består av en rad olika reservdelar. Genom sin B2B-plattform erbjuds reservdelar för bland annat telefoner, datorer, laptops och surfplattor.

Under 2020 uppgick den totala omsättningen till drygt 14 MSEK samtidigt som Bolaget gjorde ett resultat efter finansiella poster om lite mer än 400 KSEK. Framgent är målet att omsätta ett större lager och därmed kunna öka marginalen, som praktiskt sker genom att integrera de förvärvade verksamheterna.

Andrahandsmarknaden för teknikprodukter växer i takt med att världen har fått ett ökat incitament för att agera hållbart. Dexut gynnas av denna globala trend eftersom att efterfrågan på reservdelar ökar markant. Elektroniska produkter är olycksdrabbade och blir mer känsliga vilket innebär att efterfrågan alltid kommer att existera.

-Det här förvärvet faller väldigt naturligt i vår strategi framgent. Dexut beräknas komplettera övriga förvärv på ett sätt som leder till förbättrad kostnadskontroll vilket kommer att återspeglas i bruttomarginalen. Den rådande problematiken kring den globala distributionskedjan gör bolaget till det självklara valet för reservdelar. Jag är förväntansfull kring de planerade synergieffekterna som kommer att resultera i en stark och pålitlig tillväxt kring den totala omsättningen men även lönsamheten, säger Andreas Trouin, VD Increasor Tech Invest.

Idag är sista dagen att teckna i Increasors Emission, klicka här för att läsa mer!

Om skribenten

PRESSMEDDELANDE

- Advertisment -