INBooks har inlett ett samarbete med gör-det-själv-tjänsten Årsredovisning Online. Fler än 12 000 årsredovisningar gjordes förra året via Årsredovisning Online och allt fler företagare väljer att själva upprätta sin egen årsredovisning och inkomstdeklaration.

– Vårt mål är att göra det enkelt för den lilla företagaren så därför är vi glada att kunna erbjuda den här tjänsten till våra kunder. Med Årsredovisningen Online kan även den som är ovan vid ekonomi skapa en årsredovisning för företaget, säger Per Gunnarsson, sälj- och marknadschef på INBooks.

Många av INBooks kunder är småföretagare och även nybörjare på ekonomi och bokföring. Men genom att bokföra med INBooks program kan företagaren ta kontroll över redovisningen och vara säker på att det blir rätt. Genom att koppla på tjänsten Årsredovisning Online blir INBooks bokföringsprogram ännu mer komplett.

Precis som INBooks riktar sig Årsredovisning Online till småföretagare. Tjänster har koll på K2-regelverket och ser till att årsredovisningen blir komplett och godkänd av Bolagsverket. Bokföringen från INBooks läses in digitalt och sedan sköter Årsredovisning Online resten, årsredovisning blir klar på endast 15 minuter. Kunder kan välja att lämna in både årsredovisning till Bolagsverket och deklaration till Skatteverket digitalt.

– Det här är en tjänst som matchar vår tjänst väldigt bra. Det är gratis att testa Årsredovisning Online, man betalar endast om man är nöjd och väljer att lämna in årsredovisningen. Jag hoppas på att det här kan spara ytterligare tid och energi för våra kunder så att de kan fokusera på sin business istället, avslutar Per Gunnarsson.