Under 2021 förstärktes det digitala konsultbolaget IMPACT genom en sammanslagning med svenska Improove. Efter en betydande tillväxt över hela koncernen har man nu blivit det största konsultbolaget med ett fullservice-erbjudande inom digital handel i Skandinavien. Framöver väntar ytterligare expansion i Europa.

Det har varit ett högt tempo för det svenska konsultbolaget Improove sedan företaget gick samman med det danska konsultbolaget IMPACT i 2021. Det sammanslagna företaget, som går under namnet IMPACT, kunde redovisa en total omsättningen på 406 miljoner kronor under 2021. Det gör företaget till Nordens största renodlade konsultföretag inom digital handel.

IMPACT arbetar med kunder som Marshall Headphones, Plantagen, Filippa K, Stanley, Homa, Arla, Jabra och Tiffosi. För IMPACT:s svenske koncernchef Per-Mattias Nordkvist, tidigare vd och grundare av Improove, innebär den nya ägarstrukturen kraftigt ökade ambitioner.

– När vi inledde dialogen mellan Improove och IMPACT såg vi helt unika och spännande möjligheter för vårt företag. Tillsammans växlade vi snabbt och effektivt upp till att bli landets största konsultbolag inom digital handel och kunde samtidigt expandera vår verksamhet till den europeiska marknaden på rekordtid, säger Per-Mattias Nordkvist.

Framtida tillväxtmöjligheter
Per-Mattias Nordkvist fastslår att den nya strukturen har öppnat många dörrar för ökade tillväxtmöjligheter. I synnerhet får den digitala konsultfirman tillgång till en unik kombination av affärsstrategier, kundupplevelser och teknik som många kunder efterfrågar och som de inte får tillgång till hos en annan leverantör.

– IMPACT:s förmåga att leverera all tjänster inom digital handel åt internationella varumärken som Marshall Headphones, Arla, Jabra och Hummel skapar helt nya affärsmöjligheter för oss. Det ger oss en unik konkurrensfördel på den marknaden eftersom våra svenska konkurrenter är mer lokala i sitt tillvägagångssätt. Detta är en win-win-situation för oss och det är särskilt IMPACT:s omfattande erfarenhet av ett alltmer komplext IT-systemlandskap som vi nu kan dra nytta av, säger Per-Mattias Nordkvist och fortsätter:

– Vi finns till för att hjälpa våra kunder att hjälpa sina kunder. Detta innebär att en allt större del av vårt arbete handlar om att hjälpa företag med att anpassa sina processer, justera sina verksamhetsområden och utveckla nya tjänster och affärsmodeller. I samband med det kan vi dra nytta av IMPACT:s starka kompetens inom strategisk rådgivning och affärsutveckling.

Vinner terräng i Europa
Utöver strategisk rådgivning fyller den internationella agendan mycket hos IMPACT. Vid årsskiftet tillkännagavs den nya treåriga strategin ”European Challenger” som fokuserar på att dra nytta av den starka gemensamma marknadspositionen.

– Vi är nu det största specialiserade konsultbolaget i Skandinavien med en unik kombination av just de kompetenser som våra kunder efterfrågar. Vi hyser inget tvivel om att vi har en tydlig roll på Europamarknaden – inte minst tack vare vår meritlista över kunder som vi hjälpt att lyckas med internationell handel. Vi tänker internationellt och utöver sju kontor i fyra länder har vi människor som arbetar via hubbar i mer än 15 olika länder, säger Kasper Holst, koncernchef på IMPACT.

Kasper Holst berättar att det i framtiden kommer att finnas ännu fler internationella medarbetare i företaget. Enligt honom är en hög nivå av mångfald och allmän internationell syn en förutsättning för att IMPACT som konsultföretag ska kunna stärka sin position gentemot nuvarande och framtida kunder och partners.