Grundaren och tidigare VD för Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB), Ilija Batljan, är inte en av de namn som presenterades i Neobos valberedning inför årsstämman 2024. Det är dock inte överraskande då Ilija avyttrat en betydande del av sina aktier i Neobo under det senaste halvåret.

Vid Neobos årsstämma 2023 stod SBB-grundaren som ordförande för valberedningen och ägde då 9,3 procent av Neobo. Sedan dess har Ilija Batljan avyttrat mer än hälften av sina aktier i Neobo och äger nu endast 3,6 procent, enligt Holdings senaste uppdatering.

Den största ägaren i Neobo är nu ICA-handlarnas Förbund, som äger 10,3 procent av aktierna, och deras VD, Göran Blomberg, har nu blivit en del av Neobos valberedning.

I september föreslog Neobos valberedning, som då inkluderade Ilija Batljan, att Neobos styrelse skulle utökas med Jakob Pettersson, finanschef på ICA-handlarnas Förbund.

Valberedningen inför årsstämman 2024

Göran Blomberg, utsedd av ICA-handlarnas Förbund
Martin Larsén, representerande sig själv
Sven-Olof Johansson, utsedd av Compactor Fastigheter
Jan-Erik Höjvall, styrelseordförande i Neobo

Neobo Fastigheter knoppades av från SBB under februari i år och handlas på First North Growth Market. Under tiden som marknadsnoterad har Neobo Fastigheter närmare halverat sitt börsvärde.