IGEL utser Carsten Thomsen till ny vice VD

IGEL, en ledande aktör inom mjukvarubaserade digitala arbetsplatser, har meddelat att Carsten Thomsen har utsetts till ny vice vd för företagets tillväxtmarknader. Thomsen, tidigare Europachef på Proofpoint, tar med sig en imponerande erfarenhet och expertis inom mjukvaruindustrin till sin nya roll.

IGEL är kända för sin plattform, IGEL COSMO, som erbjuder ett operativsystem som ger användare säker anslutning till digitala arbetsplatser och applikationer. Med Thomsens tillsättning förväntas IGEL accelerera sin globala expansion och fortsätta erbjuda innovativa lösningar för att stödja den växande trenden av flexibelt arbete.

I sin nya befattning kommer Carsten Thomsen att ta på sig ansvaret att utöka företagets marknadsnärvaro och initiera nya tillväxtstrategier över hela världen. Detta inkluderar att expandera kanalprogrammet för att nå en bredare publik och förbättra företagets position på den globala arenan.

Klaus Oestermann, VD för IGEL, är övertygad om att Carsten Thomsen är rätt person för att leda denna satsning. Han kommenterar: “Vi ser stora expansionsmöjligheter för vår plattform för digitala arbetsplatser, IGEL COSMO, och Carsten är precis rätt person och med rätt erfarenhet för att leda vår expansion internationellt.”

Carsten Thomsen själv uttrycker entusiasm över sin nya position och IGELs roll i framtidens digitala arbetslandskap: “IGEL har en viktig roll att spela i hur vi använder datorer och teknik för att jobba digitalt i framtiden. Jag är väldigt glad över att vara en del av företagets utveckling och ser fram emot att bidra till företagets tillväxt. Framförallt ser jag fram emot att arbeta med att öka användandet av IGEL COSMO-plattformen i Europa och övriga världen. Det handlar om att göra det säkert och enkelt för människor att använda tekniken för att arbeta, speciellt när vi jobbar både på kontoret och hemifrån.”

Carsten Thomsen tillträdde som vice vd för IGEL:s tillväxtmarknader tidigare denna månad och kommer vara baserad i Sverige. Med denna strategiska tillsättning fortsätter IGEL att positionera sig som en ledande aktör inom den snabbt växande sektorn för digitala arbetsplatser och mjukvarubaserade lösningar. Med Thomsens ledarskap förväntas företaget ta ytterligare steg mot global expansion och teknologisk innovation.