Bokningsläget för att hyra boende svenska fjällen är högre än någonsin, har vi kunnat läsa de senaste dagarna. Även på köpsidan är trycket hårt och de fritidsbostäder som kommer in till försäljning försvinner snabbt.

Samtidigt expanderar HusmanHagberg med ny franchisetagare för kontoret i Åre och med ny webb som riktar sig mot både köpare och säljare av bostäder i svenska fjällen.

Jimmy Blomgren kliver in som ny franchisetagare för HusmanHagberg i Åre. Jimmy är en erfaren mäklare som arbetat på flera olika områden i Sverige, men främst i Stockholmsområdet innan han flyttade upp till Åre där han nu bor permanent.

– Det är otroligt kul att vara tillbaka i HusmanHagberg-kedjan igen, säger Jimmy, som mäklat på annat håll i ett par år. Det känns väldigt bra att kunna kombinera min erfarenhet av Stockholmsmarknaden med de senaste årens mäklande i Åre.

– Även min kollega Yvonne på kontoret i Åre har gedigen erfarenhet från storstadsmarknaden i Stockholm samtidigt som hon är bosatt i Åre sedan några år tillbaka. Det gör att vi båda två kan kombinera stark lokalkännedom med hur både köpare och säljare på andra orter är vana att hantera bostadsaffärer, fortsätter Jimmy.

Parallellt med denna satsning i Åre lanserar nu HusmanHagberg en separat webb för Svenska Fjäll®. Den vänder sig till både spekulanter som söker boende i fjällen och till den som vill sälja sin bostad i någon av fjällkommunerna. Fredrik Kjell, VD för HusmanHagberg berättar mer om satsningen:

– Vi har flera framgångsrika fjällkontor med duktiga medarbetare, men såg behovet på marknaden av en samlad plattform. Många kunder söker en viss typ av boende – inte en specifik ort. Dessutom är det bostadsaffärer som ofta görs på distans och då vill vi kunna erbjuda specialistkompetens på den typen av affärer. Med vårt kontorsnät över hela Sverige så kan vi erbjuda kunden service på de flesta orterna.

– Det är lite komiskt att vi lanserar plattformen just nu, då det är sånt högtryck i efterfrågan att bostäderna knappt hinner upp på webben innan de säljs.

– Har man en fritidsbostad i fjällen och funderar på att sälja så är det läge nu, avslutar Fredrik.