HSB och ChargeNode har skrivit på ett avtal för att öka tillgängligheten och enkelheten för elbilsladdning i HSBs bostadsrättsföreningar och fastigheter runt om i Sverige. Syftet med samarbetet är att möta den stigande efterfrågan på hållbara laddningsalternativ. Det framgår enligt ett pressmeddelande.

Med över 4 100 bostadsrättsföreningar under sin förvaltning har HSB en betydande insikt i behovet av elbilsladdning. Genom avtalet med ChargeNode strävar man efter att erbjuda en omfattande service som omfattar allt från platsundersökningar till skräddarsydda lösningar, inklusive installation, driftsättning och förvaltning av laddstationer.

Det gemensamma samarbetet inkluderar följande:

Kostnadsfria platsundersökningar för medlemmar i HSB: En noggrann utvärdering på plats för att anpassa lösningar enligt specifika behov och önskemål.

Individuellt anpassade helhetslösningar: Skräddarsydda alternativ för att säkerställa optimal prestanda och effektivitet.

Komplett installation och aktivering av laddstationer: Allt inkluderat för att säkerställa en smidig övergång till elbilsladdning.

Effektoptimering: Optimering av tillgänglig effekt i fastigheten för maximal användning.

Administration av laddstationer utan bekymmer: ChargeNode hanterar fakturering, övervakning av drift och mer för en problemfri upplevelse.

Dygnet-runt-kundsupport: Tillgänglighet året runt, varje dag, för att tillgodose kundernas behov.

Hjälp med “Ladda Bilen Bidraget”: ChargeNode ger assistans vid ansökan för att få 50% av kostnaden täckt genom bidraget.

Rabatterat pris för medlemmar i HSB: Speciella fördelar för att främja övergången till elbilsladdning.

Genom att sammanfoga HSB:s utbredda nätverk och ChargeNodes kunnande inom laddningsinfrastruktur, förbättras tillgängligheten och hållbarheten för elbilsladdning för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare över hela landet. Det blir enklare att ladda elbilar och göra det mer tillgängligt för fler platser runt om i Sverige. Det skriver ChargeNode i pressmeddelandet.

Så här svarade Jane Svensk, Inköpsansvarig för HSB affärsstöd när ChargeNode ställde två frågor:

Hur tror du att ramavtalet med ChargeNode hjälper HSBs föreningar ute i landet?
– Avtalet mellan HSB och ChargeNode kommer att underlätta för föreningarna att enklare få en laddningslösning på plats. Det här sänker trösklar som annars kan sätta stopp för eller sakta ner ambitiösa bostadsrättsföreningar.

Varför valde ni ChargeNode som laddpartner?
– ChargeNode är en aktör med expertis och stabilitet, det är viktiga egenskaper hos de bolag som vi vill samarbeta med.