Musk sade tidigare att han skulle lämna VD-rollen när han “hittat någon dum nog för jobbet”. Twitter-VD:n Elon Musk meddelade att han inom de närmaste veckorna kommer att övergå till rollen som teknikchef för den sociala medieplattformen efter att ha meddelat att han har hittat en ny VD.

Elon Musk sade på torsdagen att han har hittat en ny verkställande direktör för Twitter, men avslöjade inte personens namn. Samtidigt rapporterade Wall Street Journal att Linda Yaccarino, verkställande direktör för Comcast NBCUniversal, diskuterades för rollen.

På fredagskvällen twittrade Musk ut att det var nämnde Linda Yaccarino som tar över rollen.

twitter

Musk tog över som VD för Twitter när han slutförde sitt köp av bolaget för 44 miljarder dollar i oktober. Han meddelade sedan i december att han skulle lämna VD-rollen när han hittade “någon dum nog att ta jobbet.” Han sa att han sedan skulle ansvara för Twitters programvaru- och serverteam.

Enligt uppgift diskuterades tidigare Yahoo-VD:n Marissa Mayer som en möjlig kandidat bland Twitter-anställda. En tidigare anställd som läste kommentarerna på Blind nämnde att även den tidigare VD:n för YouTube, Susan Wojcicki, och en högt uppsatt chef på Musks hjärnchipstartup Neuralink, Shivon Zilis, var namn som diskuterades.

Enligt Jason Benowitz, senior portföljförvaltare på CI Roosevelt, kunde även framstående kvinnliga chefer från Musks andra företag, som Gwynne Shotwell, president för SpaceX, och Robyn Denholm, styrelseordförande för Tesla Inc, bli aktuella.

Musk har fått kritik från investerare i sitt elbilsföretag Tesla för att vara distraherad av sitt engagemang på Twitter, sade att han kommer att övergå till rollen som verkställande ordförande samt teknikchef och ansvara för produkter, programvara och systemoperationer.

I en Twitter-omröstning som Musk startade i december röstade 57,5 procent av användarna för att han skulle avgå som VD för den sociala medieplattformen.