Tech-konsultbolaget HiQ befinner sig på en expansionsresa och nu meddelar företaget nästa fas. Koncernen fortsätter att växa i Tyskland genom förvärvet av agila konsultföretaget anarcon, baserat i München. Förvärvet är HiQs andra för i år inom den tyska marknaden. 

– Jag är glad att välkomna anarcon och teamet till HiQ! Deras kunskap och erfarenhet kommer att stärka vårt Atlassian-segment och expandera vårt erbjudande inom agila konsulttjänster. Vi växer snabbt på den tyska marknaden och tillsammans fortsätter vi förenkla världen med hjälp av tech, säger Samuel Skott, CEO på HiQ. 

I april i år meddelade HiQ att koncernens tyska digitaliseringskonsult, Scandio, förvärvar en del av Atlassian experten K15t. Nu tillkännages nästa steg på resan: Scandio förvärvar agila konsultbolaget anarcon. Företaget kombinerar kunskap och erfarenhet med rätt verktyg för att utveckla lösningar för sina kunder. Dessutom följer de sina kunder från operativ innovation och idé till den faktiska effekten i vardagen, med slutmålet gemensam framgång. 

anarcon består av ett agilt konsultteam med scrummasters och SAFe-konsulter och ett Atlassian-team. Det agila konsultteamet utökar HiQs erbjudande inom segmentet genom SAFe-metoden och de certifieringar som anarcon har. Dessutom stärks Atlassian-segmentet genom förvärvet. Scandio och anarcon har arbetat nära varandra i många år, både i projekt och försäljning, och företagskulturerna är en bra match. HiQ, Scandio och anarcon är alla värdebaserade företag som sätter kunder och anställda först. 

– Jag är väldigt glad att vi blir en del av HiQ och Scandio! Vi har haft en fantastisk relation med Scandio sedan starten av anarcon, så det är ett perfekt nästa steg för oss att ta som företag. För oss och våra anställda är det en fantastisk möjlighet att vara en del av en koncern som HiQ. Våra anställda kommer att ha chans till ännu större uppdrag och få kollegor i fler länder runtom i Europa. Dessutom ser vi en perfekt match vad gäller företagskultur. Det var väldigt viktigt för oss i processen, den kultur vi byggt upp under åren behöver vårdas. Tack för det varma välkomnandet och vi ser fram emot att träffa våra nya kollegor, säger Volker Heuer, medgrundare och vd för anarcon. 

Det agila konsultföretaget anarcon grundades 2017 och är baserat i München, Tyskland. Företaget har runt 40 anställda och kommer till en början att verka under eget namn inom Scandio. Genom förvärvet växer HiQs dotterbolag till över 200 anställda, spridda över sex kontor i Tyskland. 

– Vi är en av de bästa arbetsgivarna inom vårt segment på den tyska marknaden och vi är glada att välkomna anarcon och det starka team som de är. Vårt erbjudande kommer bli vassare tillsammans med anarcon och vi ser fram emot att utöka vårt erbjudande inom agil konsultverksamhet, säger Christoph Köberle och Christian Koch, grundare av Scandio.