Affärsängeln och serieentreprenören Hellen Wohlin Lidgard har valts in som ny styrelseledamot i Front Ventures portföljbolag, Conax Group AB. Hellen har tidigare varit del i styrelsen för sjunde AP-Fonden och hon har framgångsrikt byggt flera IT-bolag bland annat flerfaldiga gasellvinnaren Pointer, som såldes till Bisnode och dataanalysföretaget Yellow Elk. Det framgår av ett pressmeddelande på onsdagen från en av bolagets huvudägare Front Ventures.

Hellen är en framgångsrik företagsledare och investerare med mycket goda kunskaper inom IT, telekom och finans. Hellen kommer vara en viktig del i arbetet med att utveckla Conax affärserbjudande och att leda bolaget mot planerad marknadsnotering.

Hellen är civilingenjör i elektroteknik och specialiserad på dataanalys, AI och SaaS-bolag. Hon har varit VD i totalt över 10 år i snabbväxande skalbara tech-bolag.

Jag tycker om innovativ teknik och jag drivs av att jobba med tillväxtbolag. Min styrka ligger i att överbrygga klyftorna mellan teknik, sälj och kunderna. Genom att förstå marknadstrender och specifika kundbehov, samt kombinera det med nya innovativa tekniska lösningar i agil miljö, kan ett företag på kort tid skapa stor värdetillväxt. Conax har en otroligt spännande resa framför sig och jag är glad över att få vara en del av den” säger Hellen Wohlin Lidgard.

Hellen Wohlin Lidgard är medgrundare och styrelseordförande i analysbolaget Yellow Elk

som på bara tre år nått en omsättning på nära 30 MSEK. Hon är styrelseledamot i det ledande medicintekniska bolaget Prismatic Sensors och partner på Ceres Advisors som har som affärsidé att vara “Partners i tillväxt” för skalbara teknikföretag. Ceres arbetar med en kombination av rådgivningstjänster och investeringar för att hjälpa företag att lyckas på lång sikt. Ceres har framgångsrikt gjort över 60 företagsförsäljningar och kapitalanskaffningar.

Hellen kommer vara en mycket viktig kugge i det framtida bygget av Conax då hon har en gedigen och relevant bakgrund samt ett stort kontaktnät. Det kommer ske mycket i Conax de närmaste åren och vi håller just nu på att bygga ett vinnande ledningsteam. Jag är mycket glad över att Hellen vill vara en del av Conax och jag ser fram emot att jobba tillsammans med henne” säger Sven Hattenhauer, styrelseordförande Conax.

Conax genomför just nu en Pre IPO emission där även privatpersoner har möjlighet att delta. Totalt tar bolaget in 15 miljoner sek, varav 3,3375 miljoner är öronmärkta för aktieägare i Front Ventures. Emissionen pågår fram till 30 december 2020.