Uppdatering 200509

Finanstids spekulationer visade sig stämma. På fredagen offentliggjordes att finansmannen Mats Qviberg köper cirka 83 % av aktierna i det konkursade MQ från konkursboet.
Såväl konkursförvaltaren Lars-Henrik Andersson som fordringsägarna på konkursboet, varav den största är den Norska banken DNB med omkring 200 MSEK, anser att lösningen är fullt acceptabel. VD i den nya konstellationen blir förre VD:n i MQ Ingvar Larsson.

Besparingspaket att vänta

Det är väl inte ens en gissning att stora besparingspaket nu kommer att sättas in för att göra klädjätten lönsam igen och att stå rustade inför den tid som kommer efter pandemin har dragit förbi. Det har dock nämnts att de allra flesta butikerna förväntas bli kvar.

De flesta butikerna ska vara öppna igen redan i dag!

 

 

Modekedjan MQ gick nyligen i konkurs, och uppnådde efter denna såväl besöks- och försäljningsrekord när kunderna skulle köpa billiga kläder i konkursutförsäljningen. I helgen hade MQ stängt, trots att det fortfarande pågick en konkursutförsäljning.

I ett läge där MQ rimligtvis borde sträva efter att omsätta varorna så snabbt som möjligt håller företaget stängt och enligt uppgift kommer man hålla stängt även ett antal dagar under kommande vecka. Tyder det på en kommande affär eller är det något annat i görningen? De närmaste dagarna kommer kanske att bringa klarhet.