Acceleratorn Sting har efter ett noggrant urval antagit 15 nya, innovativa tech startups till sina program. Idag möts entreprenörerna för första gången i A house och startar en intensiv höst där de kommer att utmanas och pushas för att nå resultat. Bolagen erbjuder lösningar inom allt från uppladdningsbara zinkjonbatterier och hållbara tvättprodukter till kassaflödeshantering och prenumeration på interaktiva barnböcker. Det framgår av ett pressmeddelande.

15 av 170 antogs
Sting stöttar entreprenörer som löser viktiga problem med finansieringsstöd, coachning och nätverk som de behöver för att snabbare och smartare nå sina mål. De 15 nya företagen valdes ut bland totalt 170 ansökningar.

– Vi är stolta över att se en så stark grupp av startups gå med i Sting. Flera av bolagen är tekniskt tunga och många fokuserar på hållbarhet. Jag ser verkligen fram emot att arbeta med dessa imponerande grundare som har djup branschkunskap från sina respektive affärsområden, säger Fredrik Rosengren, affärscoach på Sting.

Ett av de nya företagen är Brilea, ett cirkulärt modeinnovationsföretag grundat av ett team av experter inom hållbarhet och design. Deras första produkt är bio-RESTORE, en revolutionerande tvättprodukt för konsumenter som återställer begagnade plagg till sin forna glans.

– Med Stings samlade kunskap och expertis ska vi bygga en stark grund för fortsatt tillväxt. Målet är att erbjuda bio-RESTORE till konsumenter runt om i världen för att bekämpa onödigt modeavfall, säger Wajahat Hussain, grundare och VD på Brilea.

Tillgång till kapital och nätverk
Propel Capital, investeringsbolaget som är kopplat till Sting, investerar 400 000 kronor i alla startups som accepterats till Accelerate. Startups i Incubate kan också få en investering efter en utvärderingsperiod. Förutom själva finansieringen får entreprenörerna direkt tillgång till det 40-tal affärsänglarna som backar Propel Capital, och dessutom deras nätverk.

Startup-teamen får även skräddarsydd coaching inom affärsutveckling, finansiering och rekrytering och tillgång till Stings omfattande internationella nätverk av investerare och partners. De erbjuds också gratis kontorslokaler på A house, vilket hjälper till att bygga en stark gemenskap med varandra och Sting-teamet.

Populärt mmed hållbarhet
Ett annat av de nya bolagen är Acty Technologies som hjälper investerare att påverka företag i en hållbar riktning.

– Vi har ambitionen att växa så det knakar under tiden med Sting, med mål att dubbla både omsättning och antal hållbara initiativ varje månad. Vi sökte till Sting för att få support, kapital och vägledning i början av Actys resa. Vi tror att coacherna kommer vara nyckelpartners som hjälper oss att identifiera nya sätt att växa och bidra med ett brett nätverk av investerare och potentiella kunder, säger Frida Femling, medgrundare av Acty Technologies.

Här är alla utvalda start-ups

Följande startups har antagits till Sting Incubate

Brilea är ett innovationsföretag inom cirkulärt mode. Deras första produkt är bio-RESTORE, en revolutionerande tvättprodukt för konsumenter som återställer begagnade plaggs forna glans, och syftar till att minska onödigt modeavfall. Företaget är grundat av ett team av experter inom hållbarhet, design, materialvetenskap, materialteknik, digitalisering och produktmarknadsföring.

EdAI Technologies bygger framtidens utbildning. Bolagets produkt edAider är nästa generations AI-baserade lärplattform som låser upp potentialen i data och analytics och bidrar med möjligheter till adaptivt lärande och undervisning. EdAI’s lösning är en unik hybridplattform som är skräddarsydd för att stödja lärande i klassrum likväl som på distans och i blandade lärmiljöer.

Enerpoly Hållbara batterier för att möjliggöra 100% förnybar energi. Enerpolys mål är att revolutionera stationära energilagringslösningar genom att innovera kritiska batterikomponenter. Deras banbrytande uppladdningsbara zinkjonbatterier möjliggör 100% förnybar energi på en global skala. Det är den renaste, säkraste, mest hållbara och billigaste energilagringslösningen på planeten.

Evolar ökar solpanelens verkningsgrad med 25%. Företaget kommer att utveckla och kommersialisera en tillverkningsteknik för solpanelstillverkare – nästa generations solpaneler med högst verkningsgrad till låga kostnader. Tekniken består av en perovskitsolcell belagd på frontglaset till en konventionell solpanel.

iPercept Plug & play automatisering av maskindiagnostik. IPercept Technology ger tillverkningsföretag möjlighet att accelerera en hållbar tillväxt av utrustningsanvändningen i en aldrig tidigare sedd skala. Driftstopp och skrotmängd minskas avsevärt genom införandet av plug & play automatisering av diagnostik och tillståndsövervakning. IPercepts lösning ger kraftfull insikt med avancerad tröghetssensorteknologi, ett patentsökt testförfarande och avancerade industriella analysalgoritmer.

Kollin hjälper universitetsstudenter att klara sin utbildning. Kollin är en läroplattform som samlar och organiserar kursmaterialet på universitet för att kunna ge studenter en mer lättsmält och stimulerande digital inlärningsupplevelse.

Paradiset 2.0 bygger framtidens matmarknad. På Paradiset.com kommer du som medlem att kunna handla hälsosam och hållbar mat till Sveriges bästa priser. De köper direkt från producenten utan mellanled så att du kan handla till kraftiga rabatter! De väljer bara ut de bästa produkterna från producenter de känner så att du alltid kan vara trygg med dina val.

Stackend.com – Backend, frontend och hosting med en enda rad kod. Stackend är färdiga eller egenbyggda moduler som du bäddar in i ditt projekt. De är domänobereonde och integreras sömlöst i ditt befintliga eller fristående projekt. Det är inte en iframe, den fungerar som din kod, känns som magi och vi kallar det Code Streaming™.

Följande startups har antagits till Sting Accelerate

Acty hjälper investerare att påverka företag i en hållbar riktning. Actys plattform för engagemangshantering hjälper investerare att driva en hållbar utveckling. Plattformen förenklar loggning, ger enklare tillgång till data, automatiserar statistik och samlar investerare under ett tak för att främja samarbete.

Allihoop Flexibelt co-living i städer – där människor kan känna tillhörighet. Allihoop är ett co-living-varumärke som formar och skapar nya sätt att bo i städer för unga yrkesverksamma.

Atlas effektiviserar förvaltningen av fastigheter genom en öppen och skalbar plattform. Genom inbyggda integrationer, datadigitalisering och automatisk datahantering effektiviseras det dagliga arbetet för fastighetsbolag och fastighetsförvaltare. Med Atlas öppna REST API säkerställer man att plattformen alltid är öppen och att kunderna alltid äger sin egna data. Via plattformen kan kunderna på ett enkelt sätt få en överblick över alla delar av beståndet och även göra egna integrationer mot andra system.

bizzcoo The tech hub for the gig economy. bizzcoo levererar ett affärssystem för konsultbranschen. De gör konsultbolagen snabbare och mer effektiva och har det systemstöd du behöver som frilansande egenkonsult. bizzcoo gör det möjligt för konsultbolagen att expandera sin affär med full kontroll genom att erbjuda ett system som inkluderar all den funktionalitet de behöver. Allt baserat på den senaste tekniken, användarvänligt och lätt att integrera.

Boksnok är en prenumerationstjänst för interaktiva barnböcker och erbjuder över 1000 kvalitativa och välkända barnböcker från etablerade förlag. Målet är att göra läsning mer lättillgänglig för barn på ett nytt och roligt sätt genom att ta tillvara på de nya tekniska möjligheter som finns.

Obvious Din företagsfinans. Förklarad. Obvious hjälper grundare att hantera sina pengar och bättre förstå sin verksamhet. De svarar på kritiska frågor som ”Vad är min burn rate?”, ”Vad betalar vi för?”, ”Vem är ansvarig?” och ”Hur maximerar jag vår tillväxt?”. Med hjälp av bank-API:er kan användare enkelt ansluta sina datakällor och komma igång på bara några minuter.

yayloh är nästa generations SaaS-plattform för köp och returhantering för e-handlare. yayloh grundades med syftet att fixa den största smärtan av online-shoppingresan, både för kunder och återförsäljare: returer. Med yayloh är hela returresan digital för kunder och återförsäljare. Resultatet är strömlinjeformade processer, bemyndigade kundtjänstagenter, överträffade kundförväntningar och minskade returer.