Kontraktstillverkaren HANZA uppger i ett pressmeddelande på måndagen att bolaget hade högre rörelsemarginal i det första kvartalet jämfört med de ställda förväntningarna. Strax efter publiceringen av den omvända vinstvarningen handlades HANZA-aktien upp som mest med 6 procent till 88,5 SEK men har nu vänt ner något och är upp 1 procent för dagen.  

HANZA uppskattar att deras omsättning för första kvartalet 2023 var över 1 miljard SEK, med en rörelsemarginal på över 7,5 procent, exklusive ett elstöd de fick beviljat under perioden. De förväntar sig en fortsatt positiv utveckling under året på grund av hög efterfrågan och effektiv produktion efter en expansionsperiod 2022. Det framgår enligt ett pressmeddelande från bolaget.

Analytiker som följer Hanza har förväntat sig att omsättningen för första kvartalet kommer att vara nästan 1 miljard SEK, med en rörelsemarginal på cirka 6,5 procent. HANZA själva bedömer att omsättningen för kvartalet var cirka 1,050 miljarder SEK, med en rörelsemarginal på över 7,5 procent, inklusive elstöd. De tror också att deras marginal kommer att öka i både huvudmarknadssegmentet och övriga marknader. Under en rullande 12-månadersperiod förväntas omsättningen vara något mindre än 3,8 miljarder SEK med en rörelsemarginal på över 6,5 procent.

HANZAs delårsrapport för första kvartalet kommer att publiceras den 3 maj 2023.