Handelsbanken säkrar förstaplatsen i Kantar Prosperas årliga kundnöjdhetsmätning, Corporate Banking Real Estate 2022 Sweden.
”Nu ser vi resultatet av att vi under en längre tid målmedvetet satsat på att utveckla vårt erbjudande och relationer med våra fastighetskunder”, säger Susanna Svartz, chef företagsmarknad Sverige.

Handelsbanken avancerar till första plats i Kantar Prosperas mätning av kundnöjdheten inom Corporate Banking i den svenska fastighetssektorn. Kunderna ger Handelsbanken högsta betyg bland annat när det kommer till personliga relationer, förståelse för kundens behov, proaktivitet, rådgivning inom hållbarhetsfrågor och snabba beslut.

”Det är ett resultat av långa relationer och ett nära samarbete med våra kunder. Vi kommer fortsätta att göra vårt yttersta för att vara relevanta, inte minst nu i en mer volatil marknad”, säger Charlotte Wilson, Head of Debt Capital Markets Loan Origination.

Handelsbanken och övriga aktörer har rankats utifrån ett antal kriterier som bland annat  fokuserar på personliga kontakter, koordinering av erbjudande och specialister, specialistkompetens och kundanpassade lösningar. Resultatet visar att aktiv rådgivning inom hållbarhetsfrågor blir allt viktigare för kunderna.

“Vi är otroligt tacksamma och stolta över att få denna fina utmärkelse. Ett stort tack till alla våra kunder för förtroendet”, säger Charlotte Wilson.

Om undersökningen:
Prosperas kundnöjdhetsmätning Real Estate 2022, omfattar bankernas erbjudande till fastighetssektorn och baserar sig på svar från finanschefer och treasurychefer på 46 svenska fastighetsbolag med en balansomslutning på över en miljard euro.