Anja Pärson och Filippa Rådin Pärson har bestämt sig för att bygga hus, mitt i ett naturskönt område vid kusten utanför Umeå. Deras grundinställning är att platsen ska kunna återställas till sitt ursprung med minimal påverkan på naturen. I sitt intensiva sökande efter dagens mest hållbara byggmetoder har de nu landat i att husstommen ska levereras av IsoTimber.

Planeringen och efterforskningen har pågått ett bra tag, men till hösten drar bygget av deras nya hus äntligen igång. VARG Arkitekter har gestaltat boendet och illustrationerna visar den funktionalitet som familjen vill kombinera med naturen i sitt livsrum. Anja och Filippa har en mycket tydlig inställning till projektet;

  • Vi vill bygga hållbart, miljövänligt och klimatsmart, säger Filippa Rådin Pärson.
  • Hur svårt kan det vara? lägger Anja Pärson till.

Det är en intressant frågeställning, är det svårt? Det finns all anledning att följa upp deras husprojekt under hösten och kommande vinter, så kanske vi får veta svaret.

  • Jag upplever att dialogen och processen fram till beslutet att bygga med IsoTimber har bottnat i ett starkt förtroende. Fokus har legat på att förstå husstommens konstruktion, tillverkning och hur vi som bolag tänker kring hållbarhet. Vi är mycket stolta över att de valde oss som leverantör, säger VD Håvard Jegerstedt.

Att bygga med trä var ett beslut de landade i tidigt och när de såg Rasmus och Annas hus Skogsvillan i tv-programmet Grand Designs Sverige, mitt ute i skogen, fick de upp ögonen för IsoTimber. Skogsvillan har ritats av den kände formgivaren och arkitekten Jonas Bohlin tillsammans med arkitekten Hans Murman. Programmet visar hur noggrann Rasmus är i byggandet, han lämnar inga detaljer åt slumpen, och att de faktiskt anpassar hela byggprocessen för att kunna bevara träden intill huset. Med den kombinationen i åtanke tänkte Pärson-Rådin att det stämde väl överens med deras egen inställning och kontaktade IsoTimber.

  • Anjas och Filippas genuina intresse att söka efter det mest hållbara är en grundvärdering vi har gemensamt. Att försöka hitta det mest resurseffektiva sättet att bygga på, med en maximerad materialnytta och att samtidigt minimera sin klimat- och miljöpåverkan, säger styrelseordförande och hållbarhetsansvarige Janina Östling.

Till hösten ser IsoTimber fram emot att få leverera de färdiga planelementen till Anja och Filippa på den vackra tomten intill havet, där de kommer att skapa sin hälsosamma boendemiljö med rogivande natur och havet inpå knutarna.

IsoTimber Holding AB,
VD Håvard Jegerstedt

IsoTimber genomför just nu en emission som på går fram till och med 30 juni – Läs mer här!

IsoTimber tillverkar husstommar med millimeterprecision i sin fabrik i Östersund. Den bärande trästommen är unik med isolerande luftkanaler i väggen, utan plast eller extra isolering. Väggelementen monteras enkelt på byggplats av kund. Säljfokus ligger på äldreboenden, LSS, flerbostadshus och förskolor/ skolor. Stommar till arkitektritade villor kan levereras via kundens byggfirma. Ett hundratal byggnader har tillverkats sedan etableringen 2007 och företaget har idag 12 anställda.