Det digitala elbolaget Greenely har i sin senaste investeringsrunda tagit in 70 miljoner kronor där bolaget värderas till över en halv miljard kronor, en värdestegring på över 70% under de senaste 6 månaderna.

Under 2021 ökade Greenely omsättningen med 560% och har fortsatt under 2022 sett en stark tillväxt av nya kunder.

– Det är glädjande att både kunder och investerare visar fortsatt tilltro att vår tjänst är en viktig pusselbit för framtidens elkonsument och vårt energisystem säger Tanmoy Bari, medgrundare och VD på Greenely.

Med det nya kapitalet avser Greenely att expandera i Norden och möta upp det enorma kundbehov som uppstått i den rådande energikrisen.

– Vi har lyckats skapa en plattform som möjliggör automatisk styrning av de stora elförbrukarna i hemmet. Vi vill lansera denna plattform i övriga Norden för att möta det enorma kundbehov som uppstått i den rådande energikrisen, säger Tanmoy Bari, medgrundare och VD på Greenely.

Bakom investeringen återfinns både nya och befintliga investerare samt en mindre del bankfinansiering i form av lån. I samband med investeringen har bolaget även öppnat upp möjligheten för kunder och privatpersoner att investera i bolagets utveckling.