Som ensamstående mamma och student, tog hon ett lån på 75 000 kr för att skapa den första versionen av Ekoappen. Ninnie Wikström var fast besluten om att appen skulle göra stor skillnad för människors vanor och att den skulle få fler att välja hållbart i vardagen. Idag har Ekoappen blivit en av Sveriges största contentplattformar för naturlig hälsa och hållbar livsstil och nu blickar Ninnie framåt mot fler satsningar för att kunna inspirerar ännu fler till att göra bra val i vardagen. Ninnie och hennes team är just nu i full gång med att utveckla nästa plattform inom hälsa och välbefinnande för att därefter påbörja en internationell lansering. I och med de kraftiga tillväxtplanerna genomför de just nu en kapitalanskaffning för att stärka kassan och kunna realisera idéerna – Läs mer här!

“Jag ville verkligen att Ekoappen skulle göra stor skillnad, men jag kunde aldrig ana hur stor.” – Säger Ninnie Wikström, Grundare av Ekoappen.

Vikten av att ha rätt människor runt sig
Ninnie berättar att många års hårt arbete med sena nätter och helger har tagit henne dit hon är nu. Men hon poängterar att den största skillnaden blev när hon fick flera hundra nya “gröna” delägare, en ny partner och ett stort engagerat community med kända hälso- och hållbarhetsprofiler och experter.

“Det är tack vare mina delägare och mitt community som vi kan nå ut till så här många med vårt viktiga budskap. Vi gör verkligen det här tillsammans!” – säger Ninnie.

Spännande framtid väntar – En marknad i tillväxt
De allra flesta håller nog med om att vi måste vara rädda om vår hälsa och vår planet. Men alla tar inte steget och startar ett bolag som driver frågan framåt.

“Det här är det viktigaste som finns enligt mig! Ingen kan göra allt – men alla kan verkligen göra något. Jag har min drivkraft i att jag på riktigt vill förändra världen. Jag vill lämna något bra efter mig, mina barn ska kunna känna sig stolta över att deras mamma kämpade för deras skull. För vi måste förändra vårt sätt att leva. Varje dag väljer vi om vi vill bidra till en ljus framtid genom att rösta med våra pengar på sådant som gynnar vår hälsa eller vår planet. Så de små sakerna du gör i vardagen är ett ställningstagande och är verkligen betydande i bidragandet till en bättre värld Arbetet med Green Apps och Ekoappen handlar för mig om att inspirera fler till bättre val, varje dag!”

Green Apps Technologies, bolaget bakom Ekoappen, har en väldigt rolig och spännande framtid. De arbetar i en växande marknad som blir viktigare för individerna för varje dag som går. Redan nu har de påbörjat en ny plattform där de ska inspirera ännu fler till naturlig hälsa och hållbar livsstil. Under nästa år planerar de även att göra en notering av bolaget. Dessutom har de siktet inställt på en internationell expansion av både Ekoappen och den nya plattformen, med start 2023. Bolaget nådde break even under första kvartalet i år och har nu lagt grunden för att skala upp tillväxten. Redan under nästa år räknar bolaget med att uppnå en nettoomsättning om ca 5 MSEK för att året därpå uppnå en nettoomsättning om 10 MSEK. Med skalbara intäktsmodeller räknar man med hög bruttomarginal och således även skapa en stark avkastning åt aktieägarna framgent.

Om du också är intresserad av att investera i ett tillväxtbolag med starkt hälso- och välbefinnandefokus så har du nu möjlighet att teckna aktier i bolagets pågående nyemission! Läs mer här om du också vill investera i ett tillväxtbolag inom green-tech!

Fokus på nästa generation
“Vi har en fantastisk resa framför oss och jag är så glad och tacksam över att få göra den med alla likasinnade delägare och communitymedlemmar! Nu storsatsar vi tillsammans på att skapa en riktigt grön och skön framtid – för alla! Jag vill skapa en värld som vi kan vara stolta över, som vi kan lämna över till våra barn och barnbarn. En värld där vi sätter största fokus på människors välbefinnande, vårt näringsintag, vår hälsa, djuren och hela planetens framtid.” – Avslutar Ninnie.